Zavřít reklamu

Vytáhněte a znovu vložte

Ještě předtím, než se vrhnete do nějakých složitějších úkonů, tak prvně AirPody z nabíjecího pouzdra vyjměte, a poté je vložte zpátky. Zkuste při tom sluchátkům klidně trochu pomoci – zatlačte na ně a sledujte, zdali náhodou nezačne LED pouzdra reagovat. Případně můžete také zkusit sluchátka vložit do pouzdra postupně, čímž případně zjistíte, zdali je problém jen u jednoho sluchátka, anebo u obou. Je důležité, aby se AirPody v pouzdru dotýkali jeho spodní části, jinak se nabíjet nebudou.

Vyčištění AirPodů

Jak jsem zmínil na předchozí stránce, tak pro nabíjení AirPodů je nutné, aby byly v pouzdru zasunuty kompletně. Právě na jejich spodní části se totiž nachází styčná plocha, skrze kterou k nabíjení dochází – můžete si to ověřit tak, že se podíváte na konec nožičky AirPodu, kde najdete stříbrný prstenec. Přesně tento prstenec se musí dotýkat kontaktních bodů uvnitř pouzdra. V případě, že jsou tyto kontaktní body sluchátek zašpiněné, tak nemusí poskytovat dostatečný kontakt a nebudou se nabíjet. Vyzkoušejte tedy styčné plochy očistit, a to například Apple hadříkem, klidně v kombinaci s isopropylalkoholem.

Vyčistěte pouzdro

Kromě toho, že pro započetí nabíjení musí být čisté AirPody, tak musí být čisté také jejich pouzdro. Osobně se mi stalo, že se mi přestalo nabíjet jedno sluchátko, a to z toho důvodu, jelikož mi dovnitř otvoru pouzdra zapadl nepořádek, který bránil kontaktu. Podívejte se tedy do obou otvorů a zkontrolujte, že jsou zcela čisté. V tomto případě mi pomohla ušní vatová tyčinka namočená v isopropylalkoholu. Zároveň zkontrolujte, že je čistý také Lightning konektor, do kterého musí jít kabel zasunout bez sebemenších problémů a opět až na doraz.

Vyzkoušejte jiné příslušenství

Jestliže jste AirPody i jejich pouzdro kompletně očistili, a to včetně Lightning konektoru, a stále k nabíjení nedochází, tak ještě vyzkoušejte jiné nabíjecí příslušenství. Pokud nabíjíte drátově, zkuste jiný nabíjecí kabel a adaptér, oba s certifikací MFi. Zároveň vyzkoušejte, zdali se nabíjení nerozjede při využití jiné zásuvky – i v té může být problém, byť se to může zdát absurdní. Jestliže nabíjíte AirPody bezdrátově, zkuste jinou bezdrátovou či MagSafe nabíječku, případně také jiný adaptér, ideálně ten originální.

airpods pro

Resetování AirPods

Nepomohl vám ani jeden z předchozích tipů a vaše AirPody se stále nenabíjejí? V tom případě můžete ještě zkusit provést reset AirPods, čímž se u nich obnoví tovární nastavení. Pokud chcete AirPody resetovat, tak obě dvě sluchátka vložte do pouzdraotevřete jeho víko. Poté podržte tlačítko na zadní straně pouzdra AirPodů po dobu 15 sekund, dokud nezačne LED dioda blikat oranžovou barvou. Tímto jste úspěšně provedli reset AirPods. Nyní se je pokuste opětovně spárovat a vyzkoušejte, zdali nabíjení funguje. Jestliže stále není funkční, nejspíše se jedná o hardwarovou chybu sluchátek, a to dost možná v baterii.

Dnes nejčtenější

.