Zavřít reklamu

Dnes Apple představil několik nových jablečných počítačů, v čele s 14″ a 16″ MacBookem Pro. Tyto nové přenosné jablečné počítače od Applu se chlubí především čipy M2 Pro a M2 Max, po designové stránce jsou jinak totožné s předchozí generací. Je ale nutné zmínit, že čipy nejsou jedinou novinkou, se kterými nový MacBook Pro přichází. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 věcí, které musíte vědět o novém 14″ a 16″ MacBooku Pro.

Bezkonkurenční výdrž baterie

Čipy M2 Pro a M2 Max jsou opravdu extrémně výkonné – oproti svým předchůdcům se chlubí nárůstem výkonu v desítkách procent. Je ale nutné zmínit, že kromě výkonnosti jsou tyto čipy taktéž velmi efektivní, což v překladu znamená, že spotřebovávají malé množství energie. Applu se u nových čipů podařilo efektivitu posunout ještě o další úroveň výše, což potvrzuje fakt, že nové MacBooky Pro vydrží na jedno nabití až 22 hodin – tedy vůbec nejvíce v historii přenosných počítačů od Applu.

Nový konektor HDMI

Když v roce 2021 představil Apple zbrusu nový 14″ a 16″ MacBook Pro, tak byli jablíčkáři opravdu nadšeni – pořízení menšího modelu jsem nakonec neodolal ani já. Byla tady ale jedna vada na kráse, a to v podobě HDMI konektoru, který podporoval jen jeho verzi 2.0. Z toho plynula možnost připojení monitoru jen v rozlišení 4K při 60 FPS. U nových MacBooků Pro se však Apple polepšil a nasadil HDMI 2.1, který si poradí až s displejem v 8K rozlišení při 60 FPS, což mnoho jablíčkářů potěší.

Apple-MacBook-Pro-M2-Pro-and-M2-Max-ports-right-230117

Vesmírně šedý kabel

Ať už jste si pořídili vesmírně šedý, anebo stříbrný 14″ či 16″ MacBook Pro z roku 2021, tak jste ve všech případech v balení dostali oplétaný MagSafe nabíjecí kabel. Tento kabel měl však u obou zbarvení stejnou stříbrnou barvu, zatímco MacBook Air M2 v balení disponoval MagSafe kabelem, který ladil s barvou jeho těla. Dobrou zprávou je, že i v tomto případě došlo ke změně, a pokud si pořídíte nový MacBook Pro ve vesmírně šedé, tak k němu dostanete taktéž vesmírně šedý MagSafe kabel. Jedná se o maličkost, opět však nesmírně potěší, jelikož bude kabel pěkně ladit.

vesmirne-sedyn-magsafe-macbook-pro

Ještě větší paměť

Předchozí generaci 14″ a 16″ MacBooku Pro jste si mohli pořídit s čipy M1 Pro a M1 Max s tím, že k prvnímu zmíněnému jste si mohli nakonfigurovat až 32 GB jednotné paměti a k tomu druhému až 64 GB jednotné paměti. Co se týče M2 Pro, tak zde je i nadále k dispozici „jen“ 16 GB a 32 GB jednotné paměti, každopádně čip M2 Max si můžete nakonfigurovat nejen se 32 GB a 64 GB, ale také s vrcholnými 96 GB jednotné paměti, což je naprosto neskutečné. Znamená to, že nový MacBook Pro už bude dostačovat naprosté většině profesionálů.

Bezdrátová konektivita

Někteří z vás možná nepostřehli, že nové MacBooky Pro přichází také s vylepšenou bezdrátovou konektivitou. Konkrétně jsme se dočkali příchodu Wi-Fi 6E, a to konkrétně s podporou 6 GHz pásma, na což opět mnoho jablíčkářů čekalo. Vylepšení se pak dočkalo i Bluetooth, které je přítomno ve verzi 5.3. Obě dvě tato vylepšení přináší lepší stabilitu, spolehlivost a výkonnost, společně s dalšími výhodami.

Apple-MacBook-Pro-M2-Pro-and-M2-Max-hero-230117

Dnes nejčtenější

.