Zavřít reklamu

Rok 2023 je tady a s ním se samozřejmě pojí také představení nových zařízení od Applu. Letošek by měl být na hardwarové novinky opravdu štědrý a dočkáme se nejen nových generací stávajících produktů, ale také na několik zbrusu nových. V tomto článku se tak společně podíváme na celkově 13 produktů, které by měl Apple představit v roce 2023. Článek je rozdělen do čtyř částí v podobě kvartálů (čtvrtin roku) a v každé z nich se dozvíte, co se v něm Apple podle dostupných zpráv od analytiků a leakerů chystá představit.

První kvartál 2023

  • 14″ a 16″ MacBook Pro
  • 27″ externí displej
  • Mac mini
  • Mac Pro
  • HomePod

Hned v prvním kvartále letošního roku bychom se měli dočkat nového 14″ a 16″ MacBooku Pro, které nabídnou konfigurace s čipy M2 Pro a M2 Max. Vloni jsme se bohužel na konci roku nedočkali představení nových Maců, a to poprvé za 22 let, takže je jasné, že si Apple nechal tuto „slavnost“ na začátek tohoto roku. Ve hře je pak také 27″ externí displej, který by měl nabídnout mini-LED panel. Vylepšení se dále dočká také Mac mini, který přijde s možností konfigurace s čipy M2 a M2 Pro. Konečně bychom se pak měli dočkat také představení Macu Pro s čipem M2 Ultra, kterým Apple konečně dovrší přechod na Apple Silicon. Ve hře je pak také druhá generace velkého HomePodu, která by měla přijít s nižší cenou a zajímavými vylepšeními v podobě novějšího čipu či větší dotykové plochy.

Koncept Macu Pro s Apple Silicon ze svetapple.sk
Koncept Macu Pro s Apple Silicon ze svetapple.sk

Druhý kvartál 2023

  • 15.5″ MacBook Air
  • Apple Headset
  • AirPods Max

V poslední době se hodně spekuluje o příchodu většího MacBooku Air, který by měl nabídnout displej o úhlopříčce 15.5″ a možnost konfigurace s čipy M2 či M2 Pro. Podle dostupných informací se tento MacBook Air dostane do výroby již v první kvartále letošního roku. Dočkat bychom se ve druhém kvartále měli dočkat taktéž zbrusu nového produktu v podobě Apple Headset, tedy jablečného headsetu pro rozšířenou a virtuální realitu. I o tomto produktu se spekuluje několik let a právě letošek by měl být tím osudným. Dočkat bychom se dále měli také druhé generace sluchátek AirPods Max. Zatím tomu vyloženě nic nenasvědčuje, ale jedná se o sluchátka, která jsou stará již dva roky, takže by si novou generaci zasloužila. Dost možná by se mělo jednat o vůbec první AirPods s konektorem USB-C.

Třetí kvartál 2023

  • iPhone 15
  • Apple Watch Series 9

Třetí kvartál bude již tradičně věnován především zbrusu novým iPhonům 15. Stejně jako v minulých letech bychom se měli dočkat celkově čtyř modelů, avšak tentokrát s trošku jiným označením – konkrétně má Apple představit iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra. Poslední model by měl být tedy představen po vzoru Apple Watch Ultra a bude se jednat o to nejlepší, co kalifornský gigant aktuálně ve světě chytrých telefonů dokáže nabídnout. Společně s novými iPhony se pak dočkáme samozřejmě i nových Apple Watch Series 9 – v tomto případě se ale nejspíše bude jednat především o splnění „povinnosti“ a nic zázračného neočekáváme.

Čtvrtý kvartál 2023

  • iMac
  • iMac Pro
  • iPad mini

Zatímco na konci loňského roku si Apple představení nových jablečných počítačů odepřel, tak v roce 2023 už by se měl vrátit zpět k tradici. Čtvrtému kvartálu tedy budou dominovat nové Macy, na které se mnoho z nás těší. Na konci roku tedy očekáváme vydání nové generace 24″ iMacu, a to po dvou letech. Ten by měl přijít především s aktualizací hardwaru, a to konkrétně rovnou s čipem M3. O mnoho zajímavější by ale měl být druhý iMac, u kterého zatím není jisté, zdali se bude jednat pouze o většího a výkonnějšího bratra, anebo zdali dojde k oživení iMacu Pro. V tom druhém případě by mohl nabídnout konfiguraci s čipem M3 Pro a M3 Max a mini-LED displej. Rok 2023 by měl uzavřít ještě nový iPad mini, a to již jeho sedmá generace.

Dnes nejčtenější

.