Zavřít reklamu

Sledujete-li Apple delší dobu, zcela určitě vám neuniklo, že se již řadu let snaží vyvinout vlastní 5G modem pro budoucí produkty, díky kterému by se mu podařilo zbavit závislosti na Qualcommu. Projekt však doprovází řada problémů, které vydání modemu stále odsouvají. Nyní však měl být podle informací Bloombergu vytyčen další termín, kdy by se měl komponent začít používat. 

Je tomu jen pár hodin, co svět obletěly zprávy o tom, že iPhone SE 4 plánovaný na příští rok měl Apple zrušit z velké části kvůli tomu, že se mělo jednat o testovací telefon právě pro jeho první 5G modem, jehož vývoj se však měl opět zadrhnout. Tato slova nyní potvrdil i Bloomberg, avšak s tím, že zaseknutí vývoje nebylo až tak markantní, aby Apple odradilo k jeho celkovému zmražení. Z tohoto důvodu se tak i nadále počítá s tím, že se komponent dokončí, byť později, než měl Apple ještě donedávna v úmyslu. Termínem dokončení 5G modemu je v současnosti konec roku 2024 či nejhůř začátek roku 2025 s tím, že jako dokončení má Apple považovat první ostré nasazení modemu v produktu. Jinými slovy, pokud půjde vše podle plánů, teoreticky se můžeme již u iPhonů 16 (Pro) dočkat vlastního řešení. 

Ačkoliv jsou zprávy Bloombergu dost optimistické, zcela otevřeně řečeno je musí svět vnímat s pořádnou rezervou. To proto, že jsme v minulosti slyšeli hned několikrát, že má Apple již modem blízko dokončení, avšak záhy na to se vždy ukázalo, že neprošel testy kvality či se zasekl v jiné fázi vývoje a testování a byl proto odpískán. Navíc je docela dobře možné, že se nyní Apple zkrátka „jen“ opět přeceňuje v termínu, protože i to je u něj svým způsobem zvykem – tedy alespoň podle interních informací od jeho zaměstnanců. Ale kdo ví, třeba se nyní skutečně díváme na reálný předpoklad dalšího výrazného kroku kupředu. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.