Zavřít reklamu

Baterie, která se nachází (nejen) ve vašem iPhonu, je spotřební zboží. To znamená, že postupem času a využíváním dochází ke ztrátě jeho vlastností, tedy v případě baterie hlavně ke zkrácení výdrže na jedno nabití. Přímo na iPhonu můžete jednoduše sledovat tzv. kondici baterie, potažmo její maximální kapacitu, a to v Nastavení → Baterie → Kondice baterie. Jedná se o údaj, který udává, na kolik procent původní kapacity se aktuálně dokáže baterie nabít. Platí, že pokud je kondice baterie pod 80 %, tak už by mělo dojít k její výměně baterie, jelikož její stav může být značně zhoršený. Veškeré informace o baterii iPhonu najdete ve článku níže – abyste zcela porozuměli tomuto článku a rozšířili si obzory, bude nutné si jej předem přečíst.

Jak na iPhone zobrazit přesná data o stavu baterie

Je však nutné zmínit, že z vašeho iPhonu můžete velice jednoduše vytáhnout o mnoho více přesných informací o baterii. Konkrétně si můžete zobrazit přesný počet cyklů baterie, skutečnou maximální kapacitu baterie, když byla nová, dále aktuální maximální kapacitu baterie a reálnou kondici baterie v procentech. Veškerá tato data lze zjistit z dat analýz, která iPhone ukládá a případně odesílá Applu a vývojářům. Z toho plyne, že pro zobrazení zmíněných informací musíte mít sběr analytických dat zapnutý, a to v Nastavení → Soukromí a zabezpečení → Analýza a vylepšování. Soubory, ze kterých lze informace o baterii vyčíst, pak najdete v sekci Data analýzy. Berte na vědomí, že pokud jste měli doteď analýzu vypnutou a až nyní ji zapnuli, iPhone bude potřebovat několik hodin na to, aby analýzu provedl a zobrazil se potřebný soubor. Po otevření analytických dat se zobrazí jen moře textu, naštěstí existuje zkratka, která dokáže pomoci – stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste si na iPhone stáhli zkratku Battery Stats – stačí klepnout zde.
  • Jakmile odkaz rozkliknete, tak na další obrazovce dole klepněte na + Přidat zkratku.
  • Následně přejděte do Nastavení → Soukromí a zabezpečení → Analýza a vylepšování → Data analýzy.
  • Zde v seznamu najděte a otevřete soubor, který začíná názvem Analytics a má v sobě nejnovější datum.
  • Následně pak v pravém horním rohu stiskněte ikonu sdílení (čtvereček se šipkou).
  • V menu, které se zobrazí, sjeďte úplně dolů, kde klepněte na zkratku Battery Stats.
    • Pokud se vám zkratka Battery Stats nezobrazí, klepněte dole na Upravit akce a přidejte Battery Stats.
  • Tímto se zkratka spustí a následně už se dozvíte veškeré podstatné informace o vaší baterii.

 

Výše uvedeným způsobem lze tedy na vašem iPhonu zobrazit veškeré důležité informace o vaší baterii. Konkrétně se jedná o čtyři údaje, a to MaximumFCC, který udává maximální reálnou kapacitu baterie, když byla nová, NominalChargeCapacity dále udává aktuální maximální kapacita baterie, CycleCount vám prozradí aktuální počet cyklů baterie a úplně dole se zobrazí reálná maximální kapacita baterie v procentech, která počítá s uvedenými daty. Veškerá tato data jsou naprosto přesná a reálná, pro jejich porozumění si každopádně přečtěte článek z úvodu. Je důležité podotknout, že se v sekci Data analýzy nachází také soubory z Apple Watch, pokud je vlastníte. Zobrazí-li se vám data s údaji o baterii, která má kapacitu ve stovkách mAh, tak je nutné otevřít o další soubor v pořadí.

battery stats

Dnes nejčtenější

.