Zavřít reklamu

Vypnutí aktivního potlačování hluku

Jednou z hlavních funkcí, které nabízí některé AirPody, je rozhodně aktivní potlačování hluku. Konkrétně tuto vychytávku najdete u AirPods Pro a Max a konkrétně dokáže po zapnutí vyrušit veškerý nechtěný hluk, který by mohl procházet do vašich uší. Z toho by mohlo vyplývat, že kvalita zvuku při aktivním potlačování hluku musí být lepší, opak je však pravdou. Vyšší kvality dosáhnete tehdy, kdy potlačování hluku vypnete – zvuk totiž bude čistější, samozřejmě s nutností nacházet se v klidném prostředí. Potlačování hluku lze vypnout v ovládacím centru po podržení prstu na dlaždici pro změnu hlasitosti.

Test uchycení nástavců

AirPods Pro jsou jedinými jablečnými sluchátky, které mají tzv. špunty. Klasické AirPody jsou peckové a AirPods Max pak náhlavní. V balení AirPods Pro najdete tři, respektive nyní už čtyři různé nástavce, které se od sebe liší velikostí. Abyste získali nejlepší kvalitu zvuku, tak je nutné vybrat správnou velikost nástavců, s čímž vám pomůže samotný iPhone prostřednictvím testu. Ten můžete spustit po připojení sluchátek v Nastavení → AirPods, kde klepněte na Test uchycení nástavců a postupujte podle uvedených kroků.

Vlastní přizpůsobení zvuku

Každý z nás vnímá zvuk trošku jinak, takže nelze vytvořit sluchátka, která by ve výchozím nastavení vyhovovala všem uživatelům. Přesně proto je ale v iPhonu k dispozici nastavení, v rámci kterého lze zvuk přizpůsobit podle vašich potřeb – mnoho uživatelů o tom nemá ani tušení. Pro spuštění průvodce pro přizpůsobení zvuku stačí, abyste AirPods připojili k iPhonu, a poté na něm přešli do Nastavení → Zpřístupnění → Audiovizuální pomůcky → Přizpůsobení sluchátek, kde funkci aktivujte, a poté klepněte na Vlastní nastavení zvuku.

Změna nastavení v aplikaci

Většina z nás využívá k poslechu hudby streamovací aplikace, jelikož se jedná o nejjednodušší způsob. Nejvyužívanější aplikace pro stramování hudby jsou dvě, a to Spotify a Apple Music. Měli byste vědět o tom, že v obou těchto aplikacích si můžete nastavit kvalitu zvuku, která je ve výchozím nastavení snížená z důvodu šetření dat. Pokud tedy máte k dispozici dostatek mobilních dat, tak můžete provést přenastavení na vyšší kvalitu. Ve Spotify stačí přejít do nastavení, kde otevřete sekci Kvalita hudby, v případě Apple Music pak přejděte do Nastavení → Hudba → Mobilní streamy.

Aktualizace firmwaru

Zatímco například iPhone či Mac řídí operační systém, tak AirPody využívají jeho jednodušší podobu ve formě firmwaru. I ten se samozřejmě postupně vyvíjí a vychází jeho aktualizace. V případě AirPods však dochází ke zcela automatické aktualizaci a uživatel o ní ani neví. Aby se aktualizace firmwaru provedla, tak je nutné splnit určité požadavky – konkrétně musíte mít AirPody připojené k iPhonu, a zároveň připojeny k nabíječce. Do několika dnů by pak mělo dojít k provedení aktualizace. Zároveň proveďte také aktualizaci iOS v Nastavení → Obecné → Aktualizace softwaru.

Dnes nejčtenější

.