Zavřít reklamu

Stalo se již tradicí, že Apple rok co rok zlepšuje fotoaparáty svých iPhonů. Pravdou však je, že na základní modely v tomto směru vcelku zapomíná a meziročně mezi nimi až tak velké rozdíly ve fotoaparátech nejsou. To by se ale mělo minimálně letos u iPhonů 15 (Plus) změnit.

Zdroje analytika Jeffa Pu z Haitong Intl Tech Research zjistily, že má Apple letos u základních iPhonů v plánu nasadit hlavní upgrade fotoaparátu, který jsou v současnosti exkluzivní pro řadu 14 Pro. Řeč je konkrétně o zadním širokoúhlém objektivu s rozlišením 48MPx, který umožní řadě 15 (Plus) fotit do 48MPx RAWu. Co se pak týče dalších upgradů řady 15 (Plus), počítá se s výměnou Lightningu za USB-C stejně jako s nasazením čipsetu A16 Bionic, který je v současnosti taktéž exkluzivitou pro řadu Pro. Meziročně se tedy bude jednat bezesporu o mnohem zajímavější skok než tomu bylo v případě iPhonů 13 a 14. Na druhou stranu je ale nutno jedním dechem dodat, že vzhledem k absenci vychytávek jako ProMotion display a tak podobně se bude i nadále jednat o relativně nezajímavé telefony, které budou v prodejích velmi pravděpodobně hledět na záda řadě Pro, jak je tomu i nyní.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.