Zavřít reklamu

Ještě než se pustíte do čtení následujících řádků, rádi bychom vás upozornili na to, že jsou věnovány primárně uživatelům, kteří pod stromečkem nalezli svůj první Apple produkt. Právě ti totiž rady z tohoto článku využijí nejvíce (a pravděpodobně i jediní).

Dnes večer najdete možná pod stromečkem AirTag, což je malé nenápadné zařízení, které ale může být skvělým pomocníkem. V tomto článku vám zkusíme říct, jak postupovat, pokud vám Ježíšek tento lokalizátor nadělil.

AirTag

AirTag byl velmi očekávaným produktem, o němž se šuškalo celé roky. Jelikož se nejedná o drahý produkt, je ideálním dárkem pro zarytého jablíčkáře. Obzvlášť pokud se stalo, že jste si třeba někde někdy zapomněli baťoh či peněženku. S AirTagem se vám již nic podobného stát nemusí. Jak ale postupovat a co je ke zprovoznění malého lokalizátoru s logem nakousnutého jablka třeba? To si nyní povíme.

Předně je třeba vlastnit iPhone, iPad nebo iPod touch se systémem iOS 14.5 nebo iPadOS 14.5 a novějším a mít zapnuté dvoufaktorové ověřování, službu Najít, Bluetooth, polohové služby a mít kvalitní Wi-Fi nebo mobilní připojení. Pro používání funkce přeného hledání, jenž je k dispozici pouze u iPhonu 11 a novějších, je třeba mít pro aplikaci Najít zapnutý přístup k poloze. Pokud si nejste jistí, že tak ve vašem zařízení je, přejděte do Nastavení > Soukromí a zabezpečení> Polohové služby, sjeďte dolů a klepněte na Najít. Zaškrtněte volbu Při používání aplikace nebo Při používání aplikace nebo widgetů. Pak zapněte možnost Přesná poloha.

Jak na nastavení AirTagu

  1. Pokud je AirTag nový, sloupněte z něj ochrannou fólii a vytažením ouška aktivujte baterii. AirTag následně přehraje zvuk.
  2. Podržte AirTag v blízkosti iPhonu, iPadu nebo iPodu touch a klepněte na Připojit. Pokud máte AirTagů víc a na zařízení se zobrazí „Bylo nalezeno více AirTagů“, zařiďte to tak, aby v jednu chvíli byl poblíž jenom jeden AirTag.
  3. Vyberte v seznamu název předmětu nebo vyberte Vlastní název, AirTag pojmenujte a zvolte emotikon. Pak klepněte na Pokračovat.
  4. Dalším klepnutím na Pokračovat zaregistrujte AirTag ke svému Apple ID.
  5. Klepněte na Hotovo.

Jak AirTag přejmenovat

Jestliže máte AirTagů více, hodí se je pojmenovat například podle věcí, na kterých je lokalizátor připnut. Postup přejmenování (pokud to neuděláte hned po rozbalení nebo AirTak přemístíte) je velmi jednoduchý.

  1. Otevřete aplikaci Najít a klepněte na panel Předměty.
  2. Klepněte na AirTag, který chcete přejmenovat nebo u kterého chcete změnit emotikon.
  3. Sjeďte dolů a klepněte na Přejmenovat předmět.
  4. Vyberte název v seznamu nebo klepněte na Vlastní název.
  5. Zadejte pro AirTag vlastní název a vyberte požadovaný emotikon.
  6. Klepněte na Hotovo.

Máte s AirTagem potíže?

Může se stát, že AirTag se vám z nějakého důvodu nepodaří správně nastavit na první pokus, byť jste pečlivě dodrželi výše zmíněné kroky. Není třeba hned propadat panice. Apple v tomto případě nabízí možnosti, jak možné problémy vyřešit.

  1. Pokud animace nastavení zmizela, přepněte zařízení do režimu spánku stisknutím bočního tlačítka nebo tlačítka spánku na iPhonu. Pak probuďte a odemkněte iPhone. Animace by se měla znovu objevit po uplynutí maximálně 15 sekund.
  2. Pokud potřebujete nastavit více AirTagů, zajistěte, aby v jednu chvíli byl v blízkosti zařízení jenom jeden.
  3. Vyjměte baterii AirTagu a vyměňte ji. (postup uveden níže)
  4. Pokud se AirTag k zařízení pořád nepřipojuje, resetujte AirTag.

Jak na výměnu baterie AirTagu

  1. Zatlačte na kryt baterie z leštěné nerezové oceli a zcela ho otočte proti směru hodinových ručiček.
  2. Kryt sundejte a vyjměte baterii.
  3. Vložte novou, lithiovou 3V knoflíkovou baterii CR2032 (k dostání ve většině obchodů s elektronikou) tak, aby kladnou stranou směřovala nahoru. Zazní zvuk, podle kterého poznáte, že je baterie připojená.
    Pokud má baterie CR2032 hořký povlak, který částečně zakrývá kontakty baterie, může se stát, že v AirTagu nebo jiných výrobcích na baterie nebude fungovat.
  4. Vraťte kryt na místo a vyrovnejte při tom tři jazýčky na krytu se třemi zdířkami na AirTagu.
  5. Otáčejte krytem po směru hodinových ručiček až nadoraz.

Dnes nejčtenější

.