Zavřít reklamu

Už dlouhé roky má Apple jednu milou tradici, která se snaží rok co rok ukázat na blížící se Vánoce. Koncem listopadu vždy představí novou vánoční reklamu, která ve většině případů sklízí úspěch a dojme nejednoho diváka k slzám. Pojďte se podívat na všechny reklamy, které Apple od roku 2010 ukázal. Taktéž budeme rádi, když nám napíšete, která je vaše nejoblíbenější.

2010

V této krátké reklamě můžeme vidět malého chlapce, jak vede FaceTime hovor se Santou Clausem, což je ale jeho převlečený otec, který umocňuje synovu iluzi, že Santa existuje. Kromě loga iPhonu 4 můžeme též vidět odkaz na operátora.

2011

V této kouzelné vánoční reklamě můžeme vidět Santa Clause, který hovoří za pomoci iPhonu 4s se Siri a hledá co nejrychlejší způsob, jak se dostat k dětem. Zároveň se ptá na počasí a Siri mu například oznamuje, že obdržel e-mail od paní Clausové.

2012

Hrdinkou vánočního shotu z roku 2012 je děvče, jež hraje na kytaru svému dědečkovi. Jejich konverzace je přitom vedena za pomoci iPadů.

2013

Tato reklama je oproti předešlým o minutu delší a skutečně vás vezme za srdce. Hrdinou krátkého příběhu je hoch s iPhonem 5. Byť kolem něho panuje vánoční atmosféra a rodinná pohoda, jeví se, že chlapec o něco takového vůbec nemá zájem a raději hledí do svého iPhonu. Opak je ale pravdou. Při rozbalování dárků pustí rodině na televizi video se společnými záběry, které celou dobu tajně na iPhone natáčel.

2014

V této vánoční reklamě je hrdinkou mladá žena s MacBookem Air, která dá své babičce jakožto dárek nahrávku z gramofonové desky, která ji dá vzpomenout na její mládí.

2015

Reklama z roku 2015 se točí opět kolem MacBooku. V porovnání s předchůdci je ale daleko více hudebně zaměřená. Aby také ne, během reklamy můžeme slyšet zpěv Stevieho Wondra a Andry Day.

2016

Ve dvouminutovém shotu můžeme vidět zřejmě obdobu frankesteinova monstra, které na iPhone 7 nahraje zvuk ze zvonkohry. Následně se vydává do města k vánočnímu stromku, kde vyvolá jeho přítomnost značné zděšení. Monstrum si ale zapojí žárovičky do krku, spustí melodii z iPhonu a začne zpívat. Zbytek kolemjdoucích se následně přidá. Poselství této reklamy? Vánoce spojují.

2017

V tomto vánočním videu hrají prim sluchátka AirPods. Žena zaposlouchaná do hudby tančí ulicí, když najednou vrazí do muže. Následně mu dá jedno sluchátko a tančí ulicemi spolu. Zajímavý je jistě fakt, že video bylo natočeno v Praze.

https://www.youtube.com/watch?v=G9CYcK3GzIc

2018

Čtyři roky staré video je vůbec první animovanou vánoční reklamou, kterou Apple vydal. Vyniká skvělým zpracováním, dobrým hudebním doprovodem a velkým chlupatým pejskem hlavní aktérky.

https://www.youtube.com/watch?v=afpq-KHvo9I

2019

V této reklamě Applu jsou hlavními hrdinkami dvě neposlušné holky, které, jak se na první pohled zdá, se uklidní pouze tehdy, pokud dostanou do rukou iPad. Děvčata nakonec za pomoci iPadu a Apple Pencil vytvoří pro dědečka nádherné vánoční video.

https://www.youtube.com/watch?v=iPk5sxVFCF4

2020

Reklama, která ukazuje, že malé věci mají své kouzlo je cílena jak jinak, než na HomePod mini, který se před Vánoci 2020 stal obrovským hitem nejen v USA.

2021

Loňskou vánoční reklamu natočil Apple kompletně pouze pomocí iPhone 13 Pro a opět se vrátil ke starým dobrým dojákům. Ostatně posuďte sami.

https://www.youtube.com/watch?v=S5WaFx8rx54

2022

Letošní reklama ukazuje dva mladé lidi, kteří spolu tančí ulicí a jednotlivé předměty mění v led a sníh. Reklama je velmi pěkně natočená, nicméně leckomu nepřijde úplně vánoční.

Dnes nejčtenější

.