Zavřít reklamu

Je mi jasné, že se to na první pohled může zdát jako zcela zbytečná funkce, ale věřte nebo ne, není snad den, kdy by nám někdo nepsal s tím, že má zablokovaný účet Apple ID, protože zapomněl heslo, případně zapomněl kód ke svému zařízení. Problém to byl poměrně častý i pro Apple a proto přidal do iOS funkci Kontakt pro obnovení účtu. Jedná se o funkci v rámci rodinného sdílení, díky které může člen vaší rodiny, kterému důvěřujete a kterého si zvolíte a on vaši žádost přijme, obnovit vaš účet.

Nemusíte se přitom ničeho bát, tento uživatel nemá žádný přístup k vašim datům. Jediné, co musíte udělat, aby mohl v případě, že zapomenete heslo nebo kód k vašemu zařízení, pomoci váš člen rodiny, je, že jej přidáte dříve než k podobné události dojde. Pokud již máte váš účet zablokovaný nebo nemáte heslo, případně kód a neměli jste předem vybraného člena rodiny, který vám pomůže s obnovením, máte bohužel smůlu. Přidat kontakt pro obnovení účtu je přitom poměrně jednoduché. Stačí jít do nastavení systému iOS a zde zvolíte možnost Rodina – Rodinný seznam úkolů a v něm vyberte možnost Přidejte kontakt pro obnovení.

Nyní již jen stačí zvolit kontakt, který bude sloužit pro obnovení vašeho účtu. Tomu pak dojde iMessage, ve které jej požádáte o souhlas a pokud jej přijme, pak máte již vystaráno. Pokud se vám stane, že zapomenete heslo nebo kód, stačí pomocí průvodce v iOS požádat váš kontakt o obnovení a ten může váš účet obnovit. Pokud tedy máte v rodině někoho, komu důvěřujete, což předpokládám, že určitě, pak se vyplatí si jej jako kontakt pro obnovení přidat.

Dnes nejčtenější

.