Zavřít reklamu

První prosinec není jen dnem, který pro mnohé z nás znamená otevření prvního okénka adventního kalendáře, ale taktéž Světovým dnem boje proti AIDS. A jelikož Apple tuto iniciativu skrze podporu globálního fondu (RED) podporuje již od roku 2006, asi vás nepřekvapí, že si ani letos nenechal tento den ujít k tomu, aby právě na boj proti AIDS upozornil. Jak se však zdá, letos to je bez nových barevných variant řemínků a krytů, jelikož ty ve variantě PRODUCT(RED) již k dispozici jsou. 

Oslavy Světového dne boje proti AIDS v podání Applu se točí kolem celé řady věcí v čele s přebarvení log na Apple Storech z klasické bílé na červenou, tedy barvu nadačního fondu. Kromě toho byla na všech mutacích Apple Online Storu spuštěna mikrostránka, která o fondu informuje a na které naleznete veškeré produkty, jejichž koupí fond podpoříte. Jako již tradičně se jedná o ty, jejichž barevná varianta je označena jako PRODUCT(RED). Nutno nicméně jedním dechem dodat, že po vypuknutí pandemie COVID-10 jde začal Apple částku, kterou dříve přispíval na fond (RED) půlit, přičemž její polovina jde stále na boj proti AIDS, druhá polovina pak putuje na fond pro snížení dopadu COVID-19. 

Pokud se vám nechce přispívat, ale rádi byste Světový den boje proti AIDS nějakým způsobem oslavili nebo lépe řečeno podpořili, máte-li Apple Watch, jde to jednoduše. Apple si totiž pro své chytré hodinky připravil řadu ciferníků laděných jak jinak než do červené, kterými dáte okolí jasně najevo, že snahy bojovat proti AIDS podporujete. Ciferníky jako takové jsou navíc velmi vkusné a tedy udělají radost i jiné dny než jen dnes – a samozřejmě jsou zdarma. 

Mikrostránku s ciferníky i vším ostatním naleznete zde

Dnes nejčtenější

.