Zavřít reklamu

Před nedávnem představil Apple zcela očekávaně druhou generaci oblíbených sluchátek v podobě AirPods Pro. Na příchod další generace jsme si museli počkat opravdu dlouho, jelikož se o ní spekulovalo s předstihem několika měsíců. Čekání se ale vyplatilo – kalifornský gigant představil vylepšená sluchátka, která skutečně stojí za to, byť se to na první pohled nemusí zdát. V tomto článku se společně podíváme na 5 rozdílů mezi AirPods Pro 1. generace a 2. generace, a zadali byste na ně měli upgradovat.

Nabíjecí pouzdro

Obrovskou změnou si u druhé generace AirPods Pro prošlo nabíjecí pouzdro. Na jeho spodní straně se nachází celkově čtyři otvory, skrze které prochází zvuk reproduktoru. Ten konkrétně využijete například při hledání ztraceného pouzdra, což u první generace nebylo možné. Nově navíc najdete pouzdro i v případě, že jsou v něm AirPody umístěné. Na boční stranu pak můžete připevnit poutko, což opět potěší, a v neposlední řadě je možné nabíjecí pouzdro nabíjet nejen Lightning kabelem, bezdrátově či pomocí MagSafe, nově ale také pomocí nabíjecí kolébky pro Apple Watch.

Kvalita zvuku

Sluchátka AirPods Pro druhé generace se dočkala také vylepšení kvality zvuku. Pro upřesnění došlo k nasazení vylepšených driverů a zesilovačů, díky čemuž jsou basy ještě o něco silnější a výšky zase čistější. Právě na slabý projev basů si stěžovalo mnoho uživatelů původních AirPods Pro, a tak se Apple konečně rozhodl tuto nevýhodu vyřešit. V závislosti na nastavené hlasitosti pak AirPods Pro druhé generace mění ekvalizér, aby byl zvuk co možná nejlepší. Nesmíme zapomenout na to, že nové AirPody Pro disponují novým čipem H2, který se taktéž sám o sobě stará o lepší zvuk.

airpods-new-22

Aktivní potlačení hluku

Nedílnou součástí AirPodů Pro, díky které si tato sluchátka většina uživatelů kupuje, je aktivní potlačení hluku. Při aktivaci začnou sluchátka pomocí mikrofonů naslouchat okolí, a poté vám do uší v reálném čase pustí zvuk o opačné frekvenci, čímž dojde k vyrovnání. Druhá generace AirPods Pro každopádně přichází s vylepšeným aktivním potlačením hluku, a to opravdu výrazným. Kdokoliv měl možnost si nové AirPods Pro vyzkoušet a porovnat je s první generací byl jednoduše unešen, v pozitivním smyslu. Nové AirPody Pro nabízí také režim adaptivní propustnosti, který dokáže při aktivaci rušit nechtěné zvuky, například těžkou techniku apod. Díky tomu i nadále uslyšíte okolí, ale nebude vám do uší pouštěn nevyžádaný zvuk.

Ovládání

Vylepšení se u druhé generace AirPods Pro dočkalo také ovládání – konkrétně tedy ovládání hlasitosti. Zatímco u původní generace bylo možné hlasitost měnit jen pomocí Siri, anebo využitím tlačítek na iPhonu či na jiném zařízení, tak u nových AirPods Pro druhé generace už jen stačí přejet po stonku levého či pravého sluchátka, a to nahoru pro zvýšení hlasitosti, anebo dolů pro její snížení. Co se týče poklepání na jednotlivá sluchátka, tak zde se nic nezměnilo.

Výdrž baterie

Navrch má druhá generace AirPods Pro také z hlediska baterie. Zatímco první generace poskytla výdrž 4,5 hodiny na jedno nabití při využívání aktivního potlačování hluku, s nabíjecím pouzdrem až 24 hodin, tak druhá generace si polepšila o 25 %. To znamená, že na jedno nabití získáte výdrž až 6 hodin a při využití nabíjecího pouzdra rovnou až 30 hodin. Vlastníte-li původní AirPody Pro již nějakou dobu, tak bude rozdíl ještě znatelnější, a to samozřejmě z důvodu opotřebovávání baterie.

Závěr

Pokud vlastníte AirPods Pro první generace a ptáte se, zdali byste měli upgradovat na druhou generaci, tak existuje několik úhlů pohledu. Vylepšení jsou samozřejmě u druhé generace zřetelná, každopádně je důležité zvážit, zdali je skutečně budete schopni využít. Pokud jste si ani u jednoho z rozdílů neřekli vyloženě „wow“, nejspíše druhou generaci potřebovat nebudete. Na druhou stranu, pokud už například máte AirPods Pro první generace od jejich počátku a pociťujete problémy s baterií, tak se rozhodně přechod na druhou generaci vyplatí. Mimo to záleží i na tom, jak často během dne AirPody využíváte. Spoléháte-li se na ně jen občas, druhou generaci nejspíše tolik neoceníte, avšak pokud je máte v uších neustále, rozhodně si novinky druhé generace užijete.

1520_794_AirPods-Pro-2

Dnes nejčtenější

.