Zavřít reklamu

Apple představil Memoji, potažmo Animoji, již před několika dlouhými lety. Učinil tak ve spojení s iPhonem X, který jako první nabídl Face ID, a demonstroval tak schopnosti přední TrueDepth kamery přívětivějším a srozumitelnějším způsobem. Apple postupem času samozřejmě Memoji neustále vylepšuje, a ve srovnání s jejich první verzí je ta současné zkrátka úplně jinde. Kalifornský gigant zkrátka chce do Memoji zahrnout naprosto vše, aby tak dokázal uspokojit všechny rasy, kultury, náboženství apod. Několika novinek jsme se v Memoji dočkali i v rámci iPadOS 16, pojďme se na ně společně podívat.

Memoji jako fotka kontaktu

Ke každému kontaktu si můžete nastavit také fotku, což přijde vhod pro rychlé rozpoznání. Ne ve všech případech ale máme k dispozici fotky, které bychom mohli pro vizitky využít. Dobrou zprávou je, že v iPadOS 16 si můžete jako fotku kontaktu nastavit Memoji, které dokáže klasickou fotku do jisté míry zastoupit. Nejedná se o nic složitého, stačí přejít do aplikace Kontakty, kde si konkrétní kontakt najděte a rozklikněte. Pak stiskněte Upravit vpravo nahoře, dále Přidat fotku pod avatarem a na další obrazovce už si Memoji vyberte, anebo vytvořte.

Přísun nových nálepek

V případě, že máte iPad (nebo iPhone) bez technologie Face ID, tak klasické Memoji využívat nemůžete. Aby to ale ostatním uživatelům nebylo líto, tak Apple už před nějakou dobou přišel s nálepkami Memoji, které mohou využívat naprosto všichni. Dobrou zprávou je, že se kolekce nálepek z Memoji neustále rozrůstá, a to i v rámci iPadOS 16. Celkově je v tomto systému k dispozici šest nových samolepek, které můžete ihned využít ve Zprávách a ještě lépe tak vyjádřit své pocity a emoce.

Větší výběr vlasů

Vytvářeli jste si vlastní Memoji, ale při výběru vlasů jste zjistili, že nemůžete najít takové, které by vám seděly? Pokud jste si odpověděli kladně, dost možná přichází řešení v rámci iPadOS 16. V tomto systému totiž došlo k přidání mnoha nových typů vlasů, konkrétně rovnou sedmnácti. Takže pokud máte nějaké speciální a jedinečné vlasy, které jednoduše při výběru Memoji nebyly k dispozici, tak tomu dejte po aktualizaci ještě jednu šanci.

Další pokrývky hlavy

A pokud své vlasy nikdy nenosíte jen tak volně, tak si na ně v rámci Memoji samozřejmě můžete nasadit nějakou pokrývku hlavy. Těchto pokrývek je v Memoji k dispozici opravdu nespočet a většina uživatelů si našla tu svou. Pokud byste ale ve starších verzích iPadOS v Memoji hledali třeba takový čepec, tak byste se zkrátka nedohledali. To je ale minulostí v novém iPadOS 16, kde už najdete v rámci pokrývek i zmíněný čepec. Samozřejmě si ho můžete různě upravit výběrem barev.

Výběr nosů a rtů

Poslední novinkou, která je v Memoji z iPadOS 16 k dispozici, je výběr nových nosů a rtů. Opět, pokud jste se ocitli v situaci, kdy jste při vytváření Memoji nenašli specifický nos nebo rty, rozhodně se zkuste podívat nyní po provedení aktualizace. Co se týče nosů, tak můžete sáhnout po několika nových typech, a z hlediska rtů pak získáte v rámci iPadOS 16 přístup k novým barvám, díky kterým bude vaše Memoji vypadat ještě lépe.

Dnes nejčtenější

.