Zavřít reklamu

Když Apple letos v září světu oficiálně odhalil zbrusu nové Apple Watch Ultra, lákal u nich mimo jiné na velmi vysokou odolnost proti poškození, která byla záhy potvrzena celou řadou poměrně komplexních testů. Ty se však zpravidla zaměřovaly na komplexní odolnost vůči zničení, nikoliv proti designovým poškozením. A právě na ty – konkrétně pak na škrábance na displeji – se ve svém novém testu zaměřil youtuber JerryRigEverything, kterému se podařily zjistit poměrně nelichotivé věci. 

Youtuber se odolnost skla, které je použito na displej nových Apple Watch Ultra, rozhodl otestovat poměrně jednoduchým testem – konkrétně pomocí nástroje s různě tvrdými hroty podle Mohsovy stupnice. Výsledkem tohoto testu pak mělo logicky být zjištění, jak tvrdý minerál stačí k poškrábání safírového skla na Apple Watch Ultra a jaký na konkurenční hodinky. Na průběh testu spolu s jeho výsledky se můžete podívat ve videu níže. 

Jak jste mohli sami vidět, první drobné oděrky utrpěl displej Apple Watch Ultra už při použití hrotu s tvrdostí 6 a 7, přičemž při nasazení úrovně 8 už byla poškození skutečně citelná. To sice není na jednu stranu vůbec špatný výsledek, na druhou stranu však „Ultry“ obstály ze všech testovaných modelů nejhůř. Galaxy Watch 5 od Samsungu se totiž při použití hrotů 6 a 7 poškrábaly citelně méně a Garmin Fenix 7 pak byly takřka nepoškozené. Všechny testované modely přitom disponují dle popisu výrobce safírovým sklem, byť evidentně jinak kvalitním. Obecně se ale dá říci, že odolnost jako taková je více než dobrá a při běžném používání je poškrábání displeje poměrně nepravděpodobné. 

Apple Watch Ultra lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.