Zavřít reklamu

V případě, že máte chytrou domácnost, tak pro její ovládání zcela jistě na Apple zařízeních využíváte nativní aplikaci Domácnost. Tato aplikace se v nových systémech dočkala příjemného přepracování a macOS Ventura v tomto případě netvoří výjimku. I zde byla nasazená nová aplikace Domácnost, která přichází s modernějším a jednodušším vzhledem a novými funkcemi, které se můžou hodit. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 tipů v Domácnosti z macOS Ventura, které byste měli znát.

Boční panel s přehledem

Ihned po prvním spuštění aplikace Domácnost v macOS Ventura si můžete všimnout na levé straně bočního panelu, ve kterém najdete několik sekcí. Hlavní z nich je Domácnost, ve které získáte přehled nad celou vaší domácností a budete ji mít prakticky jako na dlani. V rámci této sekce se vám zobrazí to nejdůležitější příslušenství, takže se k němu dostanete rychleji. Kromě toho se v bočním panelu můžete přepnout do sekce s automatizacemiobjevováním, nechybí ani kategoriemístnosti.

domácnost macos ventura

Kategorie

Jak už jsem zmínil na předchozí stránce, tak součástí přepracované aplikace Domácnost jsou také tzv. Kategorie. Ty jsou konkrétně k dispozici v bočním panelu a řadí se do Klima, Světla, Zabezpečení, Reproduktory a televizory a Voda. Pokud tedy někdy budete chtít rychle zobrazit příslušenství jen z konkrétní kategorie, tak ji stačí jednoduše otevřít. V jednotlivých kategoriích je pak příslušenství rozděleno do místností, takže opět není o přehled a jednoduchost nouze.

Záběry z kamer

Využíváte ve své chytré domácnosti bezpečnostní kamery? Jestliže ano, tak se vám rozhodně bude nová aplikace Domácnost líbit. V té se totiž obraz z bezpečnostních kamer zobrazuje přímo v přehledu, takže můžete ihned, bez jakéhokoliv otevírání, vidět, co se zrovna děje. Konkrétně se na domovské stránce může zobrazovat až devět záběrů z kamer najednou, což prostě přijde vhod. Klepnutím na kameru pak zobrazíte její rozhraní, kde se můžete přesouvat nazpátek a měnit nastavení.

domácnost macos ventura kategorie

Dlaždicové zobrazení

Apple v přepracované aplikaci Domácnost vsadil na dlaždicové zobrazení, které je v poslední době čím dál tím oblíbenější. Dlaždice se nachází opravdu všude, ať už se nacházíte na domovské stránce, anebo rozkliknete nějakou kategorii a místnost. Kromě toho, že dobře vypadají, se také velmi jednoduše ovládají – jediným klepnutím můžete ihned zobrazit možnosti konkrétního příslušenství.

Podpora Matter

Nedílnou součástí nejnovějších operačních systémů, potažmo také aplikace Domácnost, je podpora standardu Matter. Pokud jste o tomto standardu zatím neslyšeli, tak je jeho hlavním cílem zlepšení spolupráce mezi jednotlivými zařízeními pro chytrou domácnost. Výrobci, kteří se rozhodnou Matter podporovat, budou schopni u svých doplňků zajistit jejich funkčnost napříč všemi ekosystémy v podobě Apple HomeKit, Amazon Alexa a Google Assistant. Zkrátka a jednoduše, díky Matter si budete schopni pořídit jakékoliv zařízení do chytré domácnosti s jistotou toho, že bude fungovat ve všech ekosystémech stejně dobře. Za tímto standardem stojí hned několik největších technologických gigantů světa, kromě Applu ještě Google, Amazon a další velká jména z Connectivity Standards Alliance.

matter apple ios 16.1

Dnes nejčtenější

.