Zavřít reklamu

Jen stěží uvěřitelná věc se v posledních desítkách hodin děje v brazilských maloobchodních prodejnách prodávajících elektro. V rámci policejní akce s názvem Operation Discharge v nich totiž policisté zabavují ve velkém nové iPhony, které byly určeny k prodeji koncovým zákazníkům. Důvod je přitom jediný – absence nabíječky v jejich balení. 

Ano, čtete správně. Za absenci nabíječky v balení iPhonů si Apple v Brazílii vysloužil zátah proti svým produktům, který mu má výrazně znepříjemnit jejich prodeje. Na obranu země se nicméně sluší dodat, že Apple v posledních měsících nesčetněkrát vyzývala k tomu, aby nabíječky do balení iPhonů alespoň lokálně navrátil, jelikož tím jinak porušuje zákony země. To se mu následně snažila dokázat i u několika soudů, ve kterých Brazílie vždy vyhrála a Applu udělila díky tomu poměrně vysoké pokuty, které jej měly k nasazení nabíječky přimět. Ten však na nic z toho nereagoval a proto se země nyní rozhodla k takto ráznému kroku. 

Jelikož je celá záležitost stále relativně čerstvá, Apple se k ní doposud nestihl vyjádřit a je poměrně pravděpodobné, že ještě nějakou chvíli tak ani neučiní. Až nyní totiž naplno vidí, čeho je Brazílie zač a je proto jasné, že bude veškeré své budoucí kroky důkladně promýšlet, aby tím neohrozil prodeje svých dalších produktů v zemi. Už nyní lze nicméně říci, že je poměrně pravděpodobné, že se nabíječky k iPhonům v Brazílii kvůli této události alespoň krátkodobě vrátí, jelikož přijít o takto velký trh si Apple dovolit rozhodně nemůže. Země nicméně již podle dostupných informací pomalu přemýšlí nad tím, že do budoucna zákon změní a nabíječky u elektroniky vyžadovat nebude. Do té doby je však holt potřeba dodržovat pravidla, která jsou nastavena. 

Dnes nejčtenější

.