Zavřít reklamu

T-Mobile spouští pro své zákazníky službu VoLTE také v zahraničí. Zákazníci T-Mobile tak mohou nově využít nejvyšší kvalitu volání a SMS v LTE/4G síti nejen doma, ale i na cestách mimo Českou republiku. VoLTE nabízí směrování hovorů a SMS přes datovou síť LTE/4G, což uživatelům přináší nejen nejrychlejší spojení a špičkovou kvalitu zvuku, ale rovněž možnost volat a datovat zároveň. Volání přes VoLTE nespotřebovává žádná data, proto zákazníci nemusí mít v zahraničí zakoupený žádný datový balíček. Za volání a SMS zaplatí stejné ceny jako při volání ve 2G/3G síti, a to dle svého tarifu. VoLTE se stává důležitou formou pro telefonování v zemích, které již vypnuly nebo plánují vypnout své 2G i 3G sítě.

Pro využití VoLTE v zahraničí stačí splnit několik málo podmínek. Mít u T-Mobile aktivní službu VoLTE, dále mít mobilní telefon s podporou VoLTE v zahraničí zaktualizovaný na nejnovější verzi firmwaru/softwaru, povolené VoLTE v mobilním telefonu a pak už se jen přihlásit v zahraničí do sítě roamingového partnera, který umožňuje volání ve VoLTE pro zákazníky T-Mobile. Co se týká mobilních telefonů s podporou VoLTE v zahraničí, tak tu již nyní splňuje minimálně 75 typů nejnovějších mobilních telefonů různých značek.

Po pilotním provozu, který spustil T-Mobile v polovině dubna v síti AT&T, mohou od dnešního dne všichni zákazníci T-Mobile využít VoLTE již naplno, a to v sítích prvních sedmi roamingových partnerů. Z nejbližšího okolí jsou to partneři Slovak Telekom (Slovensko), Deutsche Telekom (Německo), Magenta Telekom (dříve T-Mobile Austria, Rakousko) a T-Mobile Polska (Polsko). V Evropě je to ještě Cosmote Mobile (Řecko) a ze vzdálenějších zemí jsou to Telus Communications (Kanada) a AT&T Mobility (USA, Portoriko a Americké Panenské ostrovy). T-Mobile očekává, že bude seznam roamingových partnerů rychle rozšiřovat.

Jako zatím jediný vypnul svoji 2G i 3G síť na konci února operátor AT&T Mobility. Zákazníci by si proto měli ještě před cestou do zemí, které pokrývá tento operátor, potvrdit, že mají VoLTE aktivní a jejich mobilní zařízení podporuje VoLTE v zahraničí. Více informací o VoLTE v zahraničí a seznam podporovaných zařízení je dostupný na webových stránkách www.t-mobile.cz/volte-roaming.

Dnes nejčtenější

.