Zavřít reklamu

E-sporty jsou jedním z nejrychleji rostoucích odvětví na světě a je tedy naprosto přirozené, že pořád lákají nové hráče ze všech koutů světa. O účast v profesionálních turnajích je obrovský zájem a soupeření o místa je neúprosné. Je to dáno i tím, že závratné finanční odměny a prestiž spojená s titulem jednoho z nejlepších hráčů široko daleko jsou pro tisíce hráčů velkým lákadlem a snem. Pokud si myslíte, že máte talent a vůli stát se v roce 2022 profesionálem, čeká vás boj – tenhle boj se ale dá vyhrát. Přinášíme vám čtyři tipy, kterými by se měl řídit každý adept na profesionálního hráče, pokud to chce někam dotáhnout.

Zvolte si svoji oblíbenou hru – nejen tu, která vám skvěle jde

Pokud se chcete stát v nějaké disciplíně profesionály, potřebujete dvě základní složky: musíte pro danou disciplínu mít talent a mít ji rádi. Tahle vzácná kombinace dovedností a touhy je tím co motivuje atlety v tradičních sportech, aby dosáhli vrcholu, a to samé se propisuje i do e-sportů. Představte si, že jste například skvělí ve hře Overwatch, ale na její hraní se zrovna dvakrát netěšíte. Jedná se pravděpodobně o signál, že nebude dobrý nápad hrát tuhle hru závodně. Ti nejlepší e-sportovci svoji hru hltají se vším všudy, dýchají jí. Často to hraničí až s posedlostí. A je to logické. Když se chcete dostat na samotný vrchol, musíte hodně trénovat – a pokud ke hře nechováte hlubokou lásku, pak toho pravděpodobně nebudete schopní.

Naberte zkušenosti v menších online ligách

Zkušenosti z neformálního hraní se v profesionálním světě příliš nepočítají. Jestli jste se štěstím porazili svého bratrance a vyhráli turnaj ve hře FIFA, profesionála na úrovni to z vás neudělá: koneckonců, pokud sázíte na to, že úspěchu dosáhnete spoléháním se na štěstí, pravděpodobně pro vás bude lepší cestou nějaké online kasino. Je důležité nabrat zkušenosti s výhrami (a prohrami) v různých menších online ligách. Většina her je má, ať už jde o Fortnite, nebo Call of Duty, a právě tyto ligy vám poskytnou odpověď na otázku, jak jste dobří ve srovnání s průměrným online hráčem.

E-sportové platformy určené pro tento typ turnajů představují skvělou cestu, jak se do tohoto světa prokousat. Často vše bývá zcela zdarma, takže si vlastní ligu může založit velmi rychle prakticky každý a rozeslat výzvu ostatním hráčům. V USA existují bezplatné e-sportové ligy dokonce i na některých školách, do kterých se studenti mohou přihlásit zcela zdarma. V Česku sice na školách zatím e-sportové ligy nejsou, ale taky máme svoje lokální ligy. Získané zkušenosti vám tedy umožní nejen vyladit slabiny vaší hry, ale dodají vám i potřebné sebevědomí, abyste při vítězné šňůře dokázali položit na lopatky i větší ryby.

Sledujte profesionální turnaje

Hluboké znalosti o hře nevycházejí jen ze samotného hraní – pokud se chcete stát profesionály, důležitým faktorem je i studium nejrůznějších aspektů při sledování profesionálních turnajů. Máme pro vás dobrou zprávu. V dnešní době to není vůbec problém. Specializované e-sportové kanály a zpravodajství jsou na každém rohu a nabízejí řadu lig v různých disciplínách. Některé z těch prestižnějších mohou být placené formou Pay-Per-View, ale vždy najdete nějakou nižší ligu, která vysílá zdarma. Sledování ostatních hráčů, jak předvádějí svoje dovednosti, je po vlastním hraní druhý nejlepší způsob, jak se naučit nejrůznější triky: pokud sníte o tom, že se stanete profesionály, určitě si ve svém rozvrhu na sledování vyhraďte čas.

Zajistěte si pasivní příjem

Řada profesionálních sportovců má často tu nespravedlivou výhodu, že pocházejí z privilegovaného prostředí, které jim dává finanční prostředky na obživu, zatímco oni tvrdě trénují, aby se mohli prosadit jako profesionálové. To je samozřejmě pro spoustu lidí nepředstavitelné. Většina z nás musí pracovat, abychom si udrželi střechu nad hlavou, pod kterou bychom se mohli věnovat své vášni. Začínající hráči e-sportů potřebují obrovské množství času na zdokonalení svých dovedností, a to se s prací úplně neslučuje. Jednou z možných cest, jak to obejít, je pasivní příjem, který vám generuje peníze, zatímco vy hrajete. Příkladem může být vytvoření online video návodu pro vaši hru, za který můžete od lidí vybírat peníze. Na tom je krásné, že tenhle typ obsahu je „evergreenem“. Tím je myšleno, že vám můževydělávat peníze ještě dlouhou dobu po zveřejnění.V e-sportech má velkou šanci na prosazení každý začínající profesionál, který zvládne všechny tyhle věci a uvedené tipy zařadit do své rutiny –⁠ a kdo ví? Třeba to budete právě vy.

Dnes nejčtenější

.