Zavřít reklamu

Google Maps jsou na iPhonech dlouhodobě velmi oblíbené a jak se zdá, v dohledné době se tato situace v žádném případě nezmění, Google si totiž na této výkladní skříni mezi jeho aplikacemi velmi zakládá a neustále se jí snaží všemi dostupnými způsoby vyšperkovat, aby byla pro uživatele ještě zajímavější. A to se děje i nyní. 

Google oficiálně oznámil, že od příštího týdne spouští v Londýně, Los Angeles, New Yorku, Paříži, San Franciscu a Tokiu funkci AR Live View Search, kterou lze velmi zjednodušeně popsat jakožto živou navigaci v rozšířené realitě skrze displej vašeho iPhonu, která kromě navigování zvládá například i rovnou zobrazovat recenze na dané podniky a tak podobně. Orientace v prostoru bude díky tomu rázem jednodušší, jelikož budete mít „na jednom talíři“ k dispozici jak intuitivní navigaci skrze šipky zakreslené přímo v reálném světě, tak i veškeré informace, které se vám budou při návštěvě daného místa hodit. Samozřejmě nebude chybět ani filtrace či další podobné benefity, které vám pomohou najít vždy ten nejlepší možný podnik pro vaše plány. 

Search_with_Live_View_Demo

Jak už však zaznělo výše, bohužel je třeba počítat s tím, že funkce bude zprvu k dispozici jen v hrstce světových metropolí a nedá se úplně očekávat, že se v dohledné době dočkáme nějakého markantního rozmachu, díky kterému si bude možné funkci na většině míst světa. Je nicméně skvělé vidět, jakým směrem se AR ubírá a že je její potenciál určitě velký. 

Dnes nejčtenější

.