Zavřít reklamu

Kontakty jsou nedílnou součástí každého (chytrého) telefonu, který pořád slouží primárně k volání, psaní zpráv a všeobecné komunikaci. Veškeré kontakty můžete na iPhonu zobrazit jednoduše přímo v aplikaci Kontakty, případně samozřejmě stačí přejít do aplikace Telefon a zde sekci Kontakty otevřít. V rámci aplikace Kontakty je pak samozřejmě možné provádět jejich správu, případně přidávat nové nebo je naopak mazat. Dokonce zde najdete i svou vlastní vizitku, ze které se na internetu čerpají data například k vyplnění adresy a dalších údajů.

Jak na iPhone rychle smazat kontakt

Co se týče mazání některého z kontaktů, tak se doposud ve skutečnosti nejednalo o vyloženě jednoduchý postup. Tedy ne, že by byl složitý, ale spíše akorát zdlouhavý. Konkrétně jsme museli vždy konkrétní kontakt vyhledat a otevřít, následně stisknout tlačítko Upravit, a až poté kontakt smazat. Zkrátka, pro tak jednoduchou akci je tento postup zbytečně složitý. V novém iOS 16 už však můžeme kontakty mazat o mnoho rychleji a jednodušeji. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Kontakty.
    • Kontakty můžete případně otevřít také z aplikace Telefon.
  • Jakmile tak učiníte, najděte si konkrétní kontakt, který chcete odstranit.
  • Následně na něm podržte prst, až se zobrazí menu s možnostmi.
  • V tomto menu už pak jenom stačí klepnout na Smazat kontakt.
  • Nakonec stačí akci potvrdit klepnutím na Smazat.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na iPhonu s iOS 16 jednoduše a hlavně rychle smazat vybraný kontakt. Už tedy není nutné se zbytečně přesouvat do sekce úprav kontaktu, kde tuto možnost najdete. Pokud však na kontakt prst podržíte, tak se vám zobrazí vícero možností, než jen smazání. Můžete například rychle napsat zprávu, zavolat či spustit FaceTime hovor, nechybí však ani možnost pro zkopírování kontaktu nebo jeho rychlé sdílení, což může přijít vhod.

Dnes nejčtenější

.