Zavřít reklamu

Je Apple v softwarové krizi? S ohledem na extrémní množství nejrůznějších softwarových chyb, které sužují jeho operační systémy v posledních týdnech a měsících to tak zcela upřímně vypadá. O chybách totiž slyšíme ze všech stran bez jakékoliv nadsázky za denní bázi a ani dnešek není v tomto směru bohužel jiný. Poté, co jsme vás před pár hodinami informovali konkrétně o chybě v Safari na iPhonech, která způsobovala jeho padání, tu navíc nyní máme další nepříjemný kousek točící se tentokrát kolem Apple TV. Její nejnovější a „nejnadupanější“ generaci totiž nyní nelze využívat kvůli softwarové chybě na maximum. 

Čím dál víc majitelů 128GB varianty nedávno představené Apple TV 4K si začíná na diskuzních fórech stěžovat na to, že jim je takto velké úložiště v současnosti naprosto k ničemu, jelikož jej systém není schopen „rozpoznat“. Namísto toho si totiž myslí, že daná Apple TV disponuje „jen“ 64GB úložištěm a v případě, že je tato hodnota na 128GB Apple TV naplněna, začne smart box hlásit, že je potřeba smazat aplikace, aby bylo možné do jejího úložiště nainstalovat další. V tom je přitom dobrých 64GB stále volných, avšak kvůli chybě nevyužitelných. 

Přestože se jedná ve své podstatě o relativně drobný přešlap, který pocítí minimum jablíčkářů, jelikož nainstalovat zrovna do Apple TV aplikace o kapacitě přes 120GB je skoro až sci-fi, na Apple nevrhá tato chyba v žádném případě dobré světlo. Přeci jen, když už takto velké úložiště nasadí coby jednu z hlavních novinek celé generace produktu, je naprosto alarmující, když přehlídne podobnou věc a nechá až uživatele, aby jí zjistili a upozornili na ní. Že tomu tak je ostatně dokládá nejnovější beta tvOS 16.2, ve které bug stále není opravený, takže je jasné, že o něm Apple neměl doposud ani páru. 

Novou Apple TV 4K můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.