Zavřít reklamu

Je tomu jen pár hodin, co jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že Apple v iOS 16.1.1 nasadil v tichosti v Číně nové omezení pro AirDrop. Řeč je konkrétně o tom, že v případě nastavení viditelnosti AirDropu pro všechny jablíčkáře v okolí je AirDrop vždy po uplynutí deseti minut deaktivován, čímž chce Apple dle všeho bojovat proti nevyžádanému sdílení souborů. A jak se nyní ukázalo, nejen v Číně. 

Když Apple tuto novinku před pár desítkami hodin v Číně zavedl, naprostá většina uživatelů se shodovala v tom, že se jedná o ústupek čínské vládě, která jej po Applu vyžadovala kvůli protestům, které se v zemi v poslední době odehrávají a které jsou cíleny právě proti ní. Agentura Bloomberg však nyní informovala o tom, že plán Applu s touto funkcí je dlouhodobě takový, že jí chce nasadit po celém světě a Čínu si vybral pro její otestování. Poměrně zajímavé je nicméně v tomto směru to, že Apple nasazení podobné funkce zatím oficiálně neoznámil a ani nepotvrdil. 

V tuto chvíli je velkou neznámou, zda jsou informace Bloombergu o dlouhodobém plánu pravdivé, či se jeho zdrojům jen dostaly umělé obhajoby Applu, které mají za cíl uklidnit kritiku, která se na jeho hlavu valí za to, že šel takto Číně na ruku. Odpověď na tuto otázku se nicméně pravděpodobně stejně nikdy nedozvíme. 

Dnes nejčtenější

.