Zavřít reklamu

AirTag je skvělé příslušenství, které vám dokáže najít ztracené věci. Má ale jednu podstatnou vadu –ve většině případů k němu potřebujete nějaký držák, pouzdro nebo klíčenku. V zavazadle jej dáte klidně do ponožky, ale na klíče jej neuchytíte. Pokud nechcete utrácet za Apple originální příslušenství, je na trhu množství levnějších variant. 

Už když AirTag nebo jejich sadu kupujete, obvykle pravděpodobně uvažujete tak, že k nim rovnou koupíte právě nějaké klíčenky. Bohužel doplňky přímo z dílny amerického výrobce jsou zbytečně drahé. Jeho poutko stojí ostatně stejně jako samotný AirTag, a to 990 Kč, kožené poutko stejně jako kožená klíčenka pak dokonce 1 190 Kč. Když ale naopak koupíte to nejlevnější možné řešení, také si příliš nepomůžete. 

Můžete to ostatně vidět v galerii níže. Chtěl jsem ušetřit a jen za pár korun koupil sadu silikonových klíčenek. Jenže ty i když AirTag pěkně obepnou, tím, jak jsou měkké, snadno se vytáhnou, a i když neztratíte klíče, ztratíte a následně hledáte samotný AirTag. Nicméně ne nadarmo se říká, že drtivou většinu problému vyřeší obyčejná izolepa. Jen je nutné říci, že hezky to rozhodně nevypadá. 

Klíčenka pro AirTag – Spigen, Rugged Armor 

Klíčenka společnosti Spigen s označením Rugged Armor je určena zejména na klíče od automobilu. Je tomu proto, že je inspirována designem závodních aut a imituje jejich karbonové doplňky (použít ji ale samozřejmě můžete libovolným způsobem). Díky robustní konstrukci se nemusíte o AirTag nijak obávat, a protože je použitý materiál velice pevný, nestane se vám, že vám z klíčenky váš lokalizační štítek vypadne.

Karabina je poté vyrobena ze zinkové slitiny a nerezové oceli, takže snese i skutečně tvrdé zacházení. Je tak jedno, jestli řídíte velorex nebo tank. Má navíc přidanou hodnotu, protože slouží i jako otvírák lahví. Pokud je to na vás příliš, tak v balení najdete i obyčejný kroužek na klíče. Celé řešení je nejen chytré, odolné a s přidanou hodnotou, je ale i velice stylové a líbivé. I když je pak karabina s držákem propojena cvočkem, nestalo se mi, že by se rozepnul. 

Klíčenku pro AirTag – Spigen, Rugged Armor Black koupíte zde

Klíčenka pro AirTag – DuxDucis, Leather Black 

Z původního designu klíčenky pro AirTag Applu vychází řešení společnosti DuxDucis. Na karabině tedy máte pouzdro pojištěné cvočkem, do kterého vložíte Airtag velice jednoduše ale bezpečně, aby ten nevypadl. Jedna strana je s výřezem, takže zde můžete vidět logo společnosti, nebo pokud máte na AirTagu gravírování, tak bude to průhledem pěkně viditelné.

Klíčenka je vyrobena z PU kůže (jedná se o polyuretan, materiál je znám i jako veganská kůže), je velice lehká (jen 11 gramů) a skutečně elegantní, snad jen pružina v karabině mohla být pevnější. Použitý materiál navíc vydrží déle, jak plast a díky svým vlastnostem odolá i vodě. O nějaké ošetřování se pak nemusíte obávat, protože není tak náročná jako pravá kůže. 

Klíčenku pro AirTag značky DuxDucis koupíte zde

Pouzdro pro AirTag k uchycení na psí obojek – Tech-Protect, Smooth Black 

AirTag můžete použít ke sledování polohy zavazadel, klíčů, peněženky ale třeba i svých zvířecích mazlíčků. Pokud tedy obýváte domácnost spolu s nenapravitelným útěkářem, můžete mu připevnit na obojek AirTag schovaný v pouzdře společnosti Tech-Protect. Jedná se o silikonové pouzdro, které je ale z jedné strany plné, díky čemuž se nemusíte obávat, že z něho AirTag vypadne – to tedy samozřejmě záleží i na nátuře (rozumějte divokosti) vašeho psa, a pokud pouzdro na obojek upevníte prostupem směrem dovnitř.

Materiál je velice příjemný a lehký, otvor na obojek je však jen o šíři 25 mm, takže se hodí spíše na ty menší. Protože vlastním border kólii, tedy středně velkého psa, který vlastně obojky nenosí, protože chodí na postroji, uchytil jsem mu pouzdro na protiparazitní obojek, který prakticky nesundávám.

Pouzdro pro AirTag k uchycení na psí obojek – Tech-Protect koupíte zde

Dnes nejčtenější

.