Zavřít reklamu

Před nedávnem vydal Apple aktualizaci operačního systému pro iPhony, a to v podobě iOS 16.1. Jedná se o první větší aktualizaci systému iOS 16, která přišla s několika očekávanými funkcemi – například Sdílená knihovna fotek na iCloudu. Tyto funkce měly být původně součástí první verze iOS 16, bohužel je ale Apple nestihl otestovat a připravit, a tak přišly se zpožděním. Co se týče Sdílené knihovny fotek na iCloudu, tak po její aktivaci a nastavení dojde k vytvoření sdílené knihovny, ve které můžete sdílet obsah v podobě fotek a videí s ostatními účastníky. Tito účastníci pak mohou obsah přidávat také, kromě toho jej ale mohou i upravovat a mazat.

Jak na iPhone přidat účastníka do sdílené knihovny

Účastníky lze do sdílené knihovny přidat jednoduše při prvotním nastavení funkce, kde jim rovnou můžete poslat pozvánku. Pokud jste ale na někoho zapomněli, popřípadě pokud prostě chcete někoho přidat později, tak samozřejmě můžete. Nejedná se o nic složitého a stačí postupovat následovně:

  • Prvně na vašem iPhonu přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte o něco níže, kde najděte a rozklikněte sekci Fotky.
  • Zde pak opět přejeďte o kousek dolů, a to ke kategorii Knihovna.
  • Následně v rámci této kategorie jednoduše rozklikněte řádek Sdílená knihovna.
  • V této sekci pak už jen stačí nahoře klepnout na řádek + Přidat účastníky.
  • Nakonec už jen stačí účastníky vyhledatodeslat jim pozvánku.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu jednoduše poslat pozvánku dalšímu účastníkovi do vaší sdílené knihovny. Dotyčný samozřejmě musí pozvánku přijmout, aby mohl k obsahu ve sdílené knihovně přistupovat a pracovat s ním. Berte však na vědomí, že i každý nový účastník může přistupovat i ke staršímu obsahu a zároveň jej může spravovat, tj. upravovat i mazat. Proto vybírejte vždy nové účastníky s rozvahou.

Dnes nejčtenější

.