Zavřít reklamu

Před několika dny vydal Apple pro veřejnost první větší aktualizaci nového watchOS 9, a to v podobě verze s označením 9.1. Součástí této aktualizace je pár novinek, primárně se však Apple zaměřil na celkové vylepšení stability a opravu všemožných chyb. Jak už to ale po každé větší aktualizaci bývá, tak se najdou uživatelé, kteří si začnou stěžovat například na sníženou výdrž baterie, což je samozřejmě u Apple Watch problém. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 základních tipů, díky kterým je možné výdrž jablečných hodinek prodloužit.

Režim nízké spotřeby

Prvním, naprosto základním tipem, jak lze prodloužit výdrž Apple Watch, je aktivace režimu nízké spotřeby. Tento režim byl dlouhodobě k dispozici pouze na iPhonech a kalifornský gigant se v poslední době konečně rozhodl jej rozšířit i na další zařízení, včetně Apple Watch. Bohužel o tom ale mnoho uživatelů nemá ani nejmenší tušení. Pro aktivaci režimu nízké spotřeby stačí, abyste otevřeli ovládací centrum, což učiníte přejetím prstu ze spodní hrany displeje nahoru. Zde už jen stačí klepnout na prvek s aktuálním stavem nabití a zapnout Režim nízké spotřeby.

Úsporný režim při cvičení

Součástí jablečných hodinek je již delší dobu úsporný režim při cvičení, který po aktivaci konkrétně zamezí sledování srdeční aktivity při chůzi a běhu. Právě sledování srdeční aktivity patří mezi nejnáročnější procesy, které Apple Watch provádí, a pokud tyto informace nepotřebujete, můžete úsporným režimem ušetřit mnoho procent baterie. Pro aktivaci tohoto úsporného režimu stačí na iPhonu přejít do aplikace Watch, kde otevřete Moje hodinky → Cvičení a zde zapněte funkci Úsporný režim.

Deaktivace sledování srdeční aktivity

Jste si stoprocentně jistí, že je vaše srdce v pořádku, anebo na sledování srdeční aktivity využíváte jiné zařízení, než Apple Watch? Pokud ano, tak na nich můžete provést kompletní deaktivaci této funkce, která sbírá informace o vašem srdci. Tímto budete schopni výdrž baterie Apple Watch výrazně prodloužit, ale přijdete o výpočty spálených kalorií, oznámení o srdečním tepu, měření EKG a sledování srdečního tepu během dne. Pro vypnutí sledování srdeční aktivity stačí na iPhonu přejít do aplikace Watch, kde otevřete Moje hodinky → Soukromí a zde aktivujte možnost Srdeční tep.

Manuální snížení jasu

iPhone, iPad, Mac a další zařízení upravují jas displeje na základě dat ze senzoru okolního světla, díky čemuž dokáží šetřit baterii – v místech se slabým osvětlením se totiž jas automaticky sníží (a naopak). Co se však týče Apple Watch, tak ty tímto senzorem okolního světla nedisponují, a tak mají jas nastavený fixně. Pokud vám přijde, že je jas displeje vašich hodinek příliš vysoký a chtěli byste ušetřit baterii, tak jej můžete ručně snížit. Stačí, abyste na Apple Watch přešli do Nastavení → Zobrazení a jas. Zde už jen klepnutím na ikonu menšího sluníčka snižte jas na nižší hodnotu.

Vypnutí rozsvícení displeje po zvednutí ruky

Způsobů, jak můžete rozsvítit displej Apple Watch, existuje hned několik. Stačí se dotknout displeje, stisknout boční tlačítko nebo digitální korunku, popřípadě s korunkou můžete také pootočit. Nejvíce však uživatelé využívají automatické rozsvěcení po zvednutí zápěstí směrem nahoru. Jedná se o nejpohodlnější způsob, každopádně může často docházet ke špatnému vypočtení pohybu a displej Apple Watch se rozsvítí i tehdy, kdy nemá, což způsobí rychlejší spotřebu baterie. Vyhnout se tomuto můžete vypnutím zmíněné funkce, což provedete na iPhonu v aplikaci Watch, kde pak přejděte do Moje hodinky → Zobrazení a jas deaktivujte funkci Probudit zvednutím zápěstí.

Dnes nejčtenější

.