Zavřít reklamu

Pro všechny uživatele jablečných iPadů vydal Apple před nedávnem zbrusu nový operační systém iPadOS 16. K jeho vydání došlo po několikatýdenním odkladu, během kterého kalifornský gigant většinu věcí doladil a opravil různé chyby. V případě, že tedy vlastníte podporovaný iPad, tak již můžete novou aktualizaci nainstalovat. Na našem magazínu se všem novinkám z nejnovějších systémů věnujeme a v tomto článku se konkrétně podíváme na 5 tipů v Mailu z iPadOS 16, o kterých byste měli vědět.

Naplánování odeslání e-mailu

Mezi jednu z hlavních novinek, kterou konkurenční e-mailoví klienti nabízí již opravdu dlouho, patří plánování odeslání e-mailů. Díky této funkci si můžete vždy předepsat e-mail a nastavit si datum a čas, kdy má dojít k jeho automatickému odeslání. To se hodí třeba tehdy, pokud si rádi e-maily chystáte před spaním, ale nechcete je pozdě večer odesílat. Pokud byste chtěli odeslání e-mailu naplánovat, tak v jeho rozhraní podržte modré tlačítko s šipkou pro odeslání. Pak už si stačí vybrat ze dvou předpřipravených možností, anebo klepnout na Odeslat později… a vybrat si přesně datum a čas. Nakonec stačí klepnout na Hotovo, čímž dojde k naplánování.

Připomenutí e-mailu

Dost možná jste se už někdy ocitli v situaci, kdy jste omylem otevřeli nějaký e-mail s tím, že se k němu vrátíte později, jelikož jej zrovna nemáte čas vyřešit. Ve většině případech ale na takový e-mail zkrátka zapomenete, což může vyústit v problém. Naštěstí však v iPadOS 16 přibyla novinka, díky které si můžete nechat e-mail opětovně připomenout. Pro nastavení připomenutí po konkrétním e-mailu ve schránce přejeďte zleva doprava, a poté klepněte na Později. Následně už si stačí zvolit buď jednu ze tří předpřipravených možností, anebo klepnout na Připomenout později… a zvolit si přesné datum a čas připomenutí. Nakonec stačí klepnout na Hotovo, čímž dojde k potvrzení.

Zrušení odeslání e-mailu

Často se stává, že si několikrát projdete e-mail k odeslání, abyste se přesvědčili, že je bez chyby, ale až po odeslání si všimnete, že v něm přece jenom něco je špatně. Může to být třeba chyba v textu, nepřipojená příloha či nenastavený příjemce kopie apod. Konkurenční e-mailoví klienti již delší dobu nabízí zrušení odeslání e-mailu a Mail v iPadOS 16 konečně s touto funkcí přichází. Pokud byste tedy chtěli odeslání e-mailu zrušit, tak stačí po odeslání klepnout vlevo dole na Zrušit odeslání. Ve výchozím nastavení na to máte 10 sekund, v Nastavení → Mail → Lhůta pro zrušení odeslání si případně tuto dobu můžete změnit.

Lepší zobrazování odkazů

Pokud byste ve starších verzích iPadOS v Mailu do nového e-mailu vložili nějaký odkaz, tak se zobrazí v klasické textové podobě. V novém iPadOS 16 však došlo k vylepšení, a pokud do e-mailu nyní nějaký odkaz vložíte, tak se zobrazí jeho náhled, stejně jako ve Zprávách. Je však důležité zmínit, že tento náhled odkazu se zobrazí druhé straně jen v případě, že taktéž využívá aplikaci Mail. V opačném případě dojde pouze k zobrazení klasického hypertextového odkazu.

náhled odkazu ipados 16 mail

Zlepšení vyhledávání

Někteří uživatelé si v nativním Mailu stěžovali na ne úplně ideální vyhledávání, které v některých situacích nemusí fungovat podle představ. Apple si je tohoto vědom a v novém iPadOS 16 tak přišel s vylepšením vyhledávání v Mailu. Pokud nově začnete v Mailu vyhledávat, tak se zobrazí podrobnější přehled sdíleného obsahu a dalších informací, což se může hodit. Všeobecně je pak vyhledávání zkrátka inteligentnější a rychlejší.

Dnes nejčtenější

.