Zavřít reklamu

Vánoce se nezadržitelně blíží. Přichází tak velice známé období, kdy vybíráme co možná nejvhodnější dárky pro naše nejbližší. Pokud hledáte vhodný dárek pro jablíčkáře a majitele MacBooku, pak je tento článek přímo pro vás. Společně si totiž ukážeme TOP 10 nejlepších dárků, se kterými rozhodně zabodujete. Jednotlivé tipy jsou navíc rozděleny do kategorií podle ceny.

Do 1000 Kč

AlzaPower AluCore USB-C (M) na 4× USB-A

Dnešní MacBooky na tom z hlediska konektivity zrovna nejlépe nejsou. Apple se totiž už roky spoléhá výhradně na USB-C (Thunderbolt) konektory, kvůli čemuž se prakticky žádný uživatel neobejde bez nutných redukcí či hubů. Jedinou výjimkou jsou uživatelé přepracovaného MacBooku Pro (2021). Ten ale i přesto postrádá klasické USB-A konektory, které jsou už sice starší, ale stále je lze považovat za jedny z nejrozšířenějších.

AlzaPower AluCore USB-C

Právě proto je rozhodně na místě mít po ruce kvalitní hub, který dokáže v okamžiku rozšířit konektivitu. Skvělým parťákem je například AlzaPower AluCore USB-C na USB-A. Jedná se o základní hub, který dokáže jeden USB-C konektor proměnit ve čtyři USB-A porty pro připojení dalšího příslušenství či periferií.

AlzaPower AluCore USB-C na USB-A zakoupíte za 399 zde

Case Logic Reflect

MacBooky se vyznačují nejen svým přívětivým operačním systémem a svižností, ale především také nízkou hmotností, což z nich dělá skvělé parťáky na cesty. To platí především pro základní modely – MacBook Air a 13“ MacBook Pro – které nabízejí kompaktní rozměry a nízkou hmotnost. Aby však zařízení zůstalo na cestách v bezpečí, není na škodu mít jej schované v ochranné obalu.

V tomto ohledu se nabízí například ochranné pouzdro Case Logic Reflect. Tento kousek je primárně určen pro 13“ MacBook Pro, ale pochopitelně snadno pojme i zmiňovaný MacBook Air. Pouzdro je vyrobeno z polyesteru a nabízí zapínání na zip, díky čemuž dokáže ochránit samotné zařízení před případným poškozením či poškrábáním.

Case Logic Reflect zakoupíte za 599 Kč zde

Epico Matt pro MacBook Air

Ruku v ruce se zmiňovaným pouzdrem jde i ochranný kryt. Za skvělou cenu je k dostání Epico Matt pro MacBook Air, který chrání spodní i horní díl samotného laptopu před poškozením a poškrábáním. Kryt jako takový je vyroben z polyuretanu a jednoduše jej stačí na Mac nacvaknout, přičemž poté už prakticky není co řešit. Za zmínku u tohoto modelu také jednoznačně stojí gumové nožičky na spodní straně, které zajišťují, aby laptop na stole neklouzal.

Epico Matt pro MacBook Air zakoupíte za 999 Kč zde

Epico Matt pro MacBook Air

Do 3000 Kč

AlzaPower Metal USB-C Dock Station 4v1

Pro mnoho lidí hub pouze s USB-A konektory nemusí stačit. Právě proto jsme pro náš seznam vybrali i lepšího zástupce – AlzaPower Metal USB-C Dock Station 4v1 – který podstatně lépe rozšiřuje celkovou konektivitu a přináší všechny důležité konektory v jednom. Tento hub konkrétně nabízí Ethernet 1Gbps, HDMI 2.0 (přenos obrazu až ve 4K/60Hz), USB-C s Power Delivery (100W) a USB-A. Kombinace přesně těchto portů dělá z tohoto kousku skvělého parťáka pro každého jablíčkáře. Umožňuje totiž připojit externí displej, Ethernet pro stabilnější připojení, případně i další příslušenství prostřednictvím USB-A a USB-C konektorů.

AlzaPower Metal USB-C Dock Station 4v1 zakoupíte za 1190 Kč zde

AlzaPower G165 GaN Fast Charge 65W

Náhradní nabíječka může vždy přijít vhod. V takovém případě je ale nutné vybírat s rozvahou. Právě proto se jako ideální kandidát nabízí AlzaPower G165 GaN Fast Charge 65W, který dokonce nabízí celkově tři výstupy s maximálním výkonem 65 W. Hravě si tedy poradí s napájením jablečných laptopů. Konkrétně se jedná o 2 konektory USB-C Power Delivery 65 W v kombinaci s USB-A 60 W Quick Charge.

AlzaPower G165 GaN Fast Charge

Tento model těží především z využití technologie GaN, díky čemuž je nabíječka podstatně menší než běžné konkurenční alternativy. Tato vlastnost z nabíječky dělá skvělého parťáka například na cesty. Stačí ji jednoduše schovat do tašky či batohu, kdy máte jistotu, že moc místa rozhodně nezabere.

AlzaPower G165 GaN Fast Charge 65W zakoupíte za 1199 Kč zde

Apple HomePod mini

V domácnosti žádného jablíčkáře by rozhodně neměl chybět chytrý reproduktor Apple HomePod mini. Jedná se o menší reproduktor vybavený hlasovou asistentkou Siri, který se dokáže postarat nejen o vytříbený zvuk, ale také o kompletní správu chytré domácnosti. Samozřejmostí je také skvělá provázanost s jablečným ekosystémem a minimalistický design. V poměru cena/výkon jde o perfektního parťáka do domácnosti. Zároveň je k dostání v hned několika barevných provedeních. HomePod mini tak lze sladit s designem konkrétní místnosti, jelikož se nabízí v bílé, černé, tmavě modré, žluté a oranžové variantě.

Apple HomePod mini zakoupíte za 2589 Kč zde

HomePod mini

Apple Magic Trackpad

Pravděpodobně žádnému jablíčkáři není potřeba představovat Magic Trackpad. Trackpad slouží pro ovládání operačního systému macOS nesmírně jednoduchým a komfortním způsobem, což umožňuje podpora multidotykových gest a speciální senzory s reakcí na jemné rozdíly přítlaku. Samostatný trackpad je navíc o dost větší a v mnoha ohledech také přívětivější na práci. Tento produkt je v bílém provedení k dostání za 2690 Kč, v černém za 3190 Kč.

Apple Magic Trackpad zakoupíte za 2690 Kč zde

Do 5000 Kč

LaCie Mobile Drive 2TB

Externí disk je skvělým řešením pro rychlé přenášení větších souborů, jejich zálohování či obecně pro celkové rozšíření úložiště. Operační systém macOS dokonce již disponuje vestavěnou utilitou s názvem Time Machine, která dokáže automaticky na pozadí zálohovat kompletně celý jablečný počítač, aniž by uživatel musel kdykoliv cokoliv řešit. Pouze stačí nastavit, kde má zálohování probíhat a je prakticky hotovo. Právě proto se víceméně každému uživateli MacBooku může náramně hodit kvalitní externí disk s dostačujícím úložištěm.

LaCie Mobile Drive 2TB

Oblíbeným externím diskem je například LaCie Mobile Drive 2TB. Tento model se vyznačuje vytříbeným designem, velkou kapacitou a zpracováním, přičemž stejně jako dnešní MacBooky disponuje USB-C konektorem. Stačí jej už jen propojit s laptopem prostřednictvím přiloženého kabelu.

LaCie Mobile Drive 2TB zakoupíte za 3119 Kč zde

Apple Magic Keyboard s Touch ID

Skvělou dvojku tvoří kombinace zmiňovaného Magic Trackpadu s jablečnou klávesnicí Magic Keyboard s Touch ID. Konkrétně se jedná o nesmírně oblíbenou klávesnici s nízkoprofilovými klávesami pro rychlé a komfortní psaní. Za zmínku v tomto případě jednoznačně stojí i přítomnost numerické klávesnice pro snazší psaní číslic a případné počítání. Co je však na tomto kousku největší předností, je integrovaná čtečka otisků prstů Touch ID, s jejíž pomocí lze MacBook odemknout pouhým přiložením prstu. Tato funkce je ale kompatibilní pouze s Macy s čipy Apple Silicon.

I tato klávesnice je opět k dostání ve dvou provedeních. V bílém provedení vás vyjde na 4190, zatímco za černou Apple Magic Keyboard s Touch ID a numerickou klávesnicí budete muset zaplatit 4890 Kč. V tomto ohledu je dobré se řídit tím, co už daný člověk vlastní. Pokud pracuje například s bílým trackpadem, pak je nejlepší sáhnout i po bílé klávesnici pro skvělé slazení motivu.

Apple Magic Keyboard zakoupíte za 4190 Kč zde

Apple AirPods 3

Sluchátka Apple AirPods 3 se těší nemalé popularitě, čemuž vděčí především skvělé softwarové optimalizaci a celkové provázanosti s jablečným ekosystémem. Třetí generace jablečných peckových sluchátek se navíc vyznačuje zbrusu novým designem s kratší stopkou, delší výdrží baterie, odolností vůči potu a skvělým zvukem. V tomto ohledu hraje důležitou roli takzvaná adaptivní ekvalizace. S její pomocí lze vyladit zvuk přesně podle tvaru ucha konkrétního uživatele.

Apple_AirPods_3

Kombinace všech těchto vlastností dělá ze sluchátek nejlepší volbu přímo pro jablíčkáře. AirPody si s ekosystémem jednoduše rozumí a lze je tak velice snadno a rychle přepínat mezi zařízeními. Aby toho nebylo málo, tak samozřejmě také podporují rychlé nabíjení či napájení pouzdra skrze MagSafe.

Apple AirPods 3 zakoupíte za 4990 Kč zde

Dnes nejčtenější

.