Zavřít reklamu

Počítačové myši patří k nedilným součástem vybavení našich počítačů. Někomu z různých důvodů nevyhovují „drátové“ USB myši, a tito uživatelé pak z pochopitelných důvodů pátrají po bezdrátových Bluetooth myších. My jsme se rozhodli otestovat skvěle vyhlížející Bluetooth myš Satechi M1. Co na ni říkáme?

Technické specifikace

Satechi M1 patří mezi moderní bezdrátové Bluetooth myši, které se díky svým malým rozměrům hodí skvěle i pro cestování. Bluetooth myš Satechi M1 je vhodná jak pro počítače od Applu, tak i pro počítače s jinými operačními systémy. Díky výkonnému Bluetooth nabízí dosah až 10 metrů. Je vybavena optickými senzory, které zajišťují přesné sledování a rychlé posouvání, navigačními tlačítky s měkkým dotekem, hliníkovým středovým kolečkem a USB-C portem pro nabíjení. Díky ergonomickému univerzálnímu tvaru se jedná o myš vhodnou pro leváky i praváky. Konstrukce myši je hliníková, o přísun energie se stará dobíjecí baterie.

Satechi M1 recenze 0

Balení a vzhled

Myš Satechi M1 je bezpečně a zároveň šetrně zabalená v kompaktní krabičce, součástí balení je kromě stručného uživatelského návodu také nabíjecí USB-C kabel, který mě mile překvapil svou délkou. Myš je opravdu velmi lehká, již na první pohled kvalitně zpracovaná a odolná. Její vrchní část je tvořena kombinací matného hliníku a pevného plastu, rolovací kolečko je ze strukturovaného hliníku. Na spodní části myši se nachází přepínací tlačítko pro vypnutí a tlačítko pro reset, na přední části najdeme USB-C konektor pro připojení nabíjecího kabelu.

Funkce a spolupráce s macOS

První spárování myši s mým MacBookem proběhlo zcela bez problémů a prakticky okamžitě. Na rozdíl od laciných Bluetooth myší, které jsem vlastnila dříve, nedošlo u Satechi M1 za dobu zkoušení ani jednou k sebemenšímu problému s připojením. Její propojení s MacBookem bylo celou dobu stabilní a naprosto spolehlivé. Klikání i posouvání bylo plynulé, hladké, a zcela bez problémů, odezva naprosto stoprocentní. Po dobu zkoušení jsem myš navzdory velmi intenzivnímu používání nemusela ani jednou dobíjet. Satechi M1 mě také velmi pozitivně překvapila tím, jak byla lehká a jak pohodlně se držela. Do ruky padne opravdu skvěle, po povrchu stolu i po podložce jezdí naprosto bez potíží. Příjemným bonusem je i její velmi vydařený vzhled a to, že barevně perfektně ladila s barvou mého MacBooku. Já osobně jsem zkoušela barevnou variantu Gray, myš Satechi M1 je ale k dispozici také v barevném provedení Gold či Rose.

Závěrečné zhodnocení

Bezdrátovou Bluetooth myš Satechi M1 nemohu hodnotit jinak než stoprocentně pozitivně. Beze zbytku splnila má očekávání i nároky. Po celou dobu zkoušení mi prokazovala spolehlivou a stoprocentní službu, ani jednou nedošlo k selhání, nechtěnému odpárování, zpomalení nebo zaseknutí při práci. Myš je opravdu lehoučká, velmi příjemně se drží a práce s ní je naprosto pohodlná i po velmi dlouhé době. Materiál, ze kterého je bluetooth myš Satechi M1 vyrobena, nejen skvěle vypadá, ale je také velmi kvalitně zpracovaný a vysoce odolný, takže se rozhodně nemusíte obávat toho, že by se na myši objevily nechtěné škrábance a vrypy. Pokud hledáte spolehlivou, kvalitní myš pro základní práci na vašem Macu, mohu Satechi M1 jedině doporučit – za velice sympatickou cenu vám poskytne nadstandardní službu.

Bezdrátovou Bluetooth myš Satechi M1 koupíte za 924 korun zde.

Dnes nejčtenější

.