Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o tom, že si čím dál tím víc jablíčkářů začíná stěžovat na to, že kvalita ANC u AirPods Max po poslední firmwarové aktualizaci poměrně citelně klesla. Že se nejedná o plané řeči nyní potvrdil nezávislý audiotest odborníků z RTings, který se právě na účinnost ANC u těchto sluchátek zaměřil. 

Odborníkům z RTings se podařilo zjistit, že po updatu 4E71 jsou sluchátka při přehrávání určitých zvuků – konkrétně středů, výšek a basů – z hlediska blokování vnějších zvuků skutečně horší. Jedná se sice o zhoršení v řádu nižších desítek procent, slyšitelné však je a vzhledem k tomu, že k němu došlo až po poslední aktualizaci, nelze se absolutně divit, že majitelé AirPods Max vyžadují po Applu nápravu. Ten však zarytě mlčí a nezdá se, že by na tom chtěl něco změnit, což je do jisté míry zarážející. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se celý problém postupem času vyvine, jelikož už nyní je jasné, že mít nějaký vývoj určitě bude. Nespokojenost majitelů AirPods Max totiž rapidně narůstá a na některých diskuzních fórech se dokonce již objevují výzvy k žalobám. Apple tedy bude muset chtě nechtě na celou situaci reagovat, jelikož mu hrozí to, že bude zhoršené ANC vysvětlovat až u soudu. Toto řešení se sice může zdát na první pohled skoro až přehnané, ale je třeba si uvědomit, že se jedná o poměrně drahá sluchátka, která si uživatelé kupovali s určitým očekáváním a které je nyní kvůli softwaru, jehož instalace vlastně ani nejde ovlivnit, pošlapáno. 

Apple produkty (nejen) ve slevách lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.