Zavřít reklamu

Ve včerejších večerních hodinách vydal Apple nové verze svých operačních systémů. Dočkali jsme se konečně vydání systémů iPadOS 16 a macOS Ventura, které byly odloženy, a také iOS 16.1 a watchOS 9.1, kde přišlo několik nových funkcí. Jednou z hlavních novinek v iOS 16.1 je rozhodně Sdílená knihovna fotek na iCloudu. Pokud si ji aktivujete a nastavíte, tak se vám vytvoří druhá speciální knihovna fotek, kterou můžete sdílet se svou rodinou či kamarády s tím, že do ní účastníci budou schopni nejen přispívat, ale také obsah upravovat či mazat – proto je nutné se dvakrát rozmyslet, koho si do vaší sdílené knihovny pozvete.

Jak na iPhone nastavit Sdílenou knihovnu fotek na iCloudu

Sdílená knihovna fotek nebyla k dispozici v první verzi iOS 16 a Apple ji přidal až s příchodem iOS 16.1 – je tedy nutné, abyste na tento systém měli váš iPhone aktualizovaný. Po prvním spuštění aplikace Fotky by se vám mělo zobrazit vyskakovací okno o tom, že je Sdílení knihovna fotek na iCloudu k dispozici, každopádně pokud k tomu nedojde, popřípadě pokud výzvu odkliknete, tak jednoduše stačí postupovat následovně:

  • Prvně na vašem iPhonu přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde najděte a rozklikněte sekci Fotky.
  • Zde se pak opět přesuňte směrem dolů, a to ke kategorii Knihovna.
  • V rámci této kategorie pak klepněte na řádek Sdílená knihovna.
  • Tímto se zobrazí rozhraní pro nastavení sdílené knihovny, kde klepněte na Spustit nastavení.
  • Na další obrazovce si vyberte až 5 účastníků, které budou součástí sdílené knihovny.
  • Jakmile tak učiníte, tak si vyberte, zdali chcete do sdílené knihovny přenést některý existující obsah.
  • Poté už jen stačí odeslat pozvánku skrze Zprávy, anebo sdílet odkaz s pozváním.
  • Nakonec se vás systém zeptá, zdali se má obsah z Fotoaparátu sdílet do sdílené knihovny automaticky, anebo jen ručně.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 nastavit a aktivovat sdílenou knihovnu fotografií na iCloudu, kterou ihned poté můžete začít využívat. Pokud byste se chtěli do sdílené knihovny přesunout, stačí ve Fotkách v Knihovně klepnout vpravo nahoře na ikonu tří teček a vybrat Sdílená knihovna. Co se týče ukládání nového obsahu, tak si můžete ve Fotoaparátu zvolit, kam se bude ukládat. Stačí vlevo nahoře podle potřeby (de)aktivovat ikonu panáčka – pokud je škrtnutý, tak se využívá vaše osobní knihovna, a pokud žlutý, tak sdílená knihovna.

sdílená knihovna fotek na icloudu ios 16

Dnes nejčtenější

.