Zavřít reklamu

Bezplatné sdílení hesel od účtů ve streamovací službě Netflix bude dle všeho zanedlouho konec. Vyplývá to alespoň z kroku, který tento streamovací gigant nyní podnikl a kterým dokonale doplňuje to, co má “rozjeto” již z dřívějška v rámci testování. O co konkrétně se jedná?

Že Netflix v několika zemích Latinské Ameriky testuje poplatky za sdílené účty není žádným tajemstvím. Nyní se pak ve světě rozhodl spustit novinku ve formě funkce, která umožňuje přemigrovat uživatelský profil z jednoho účtu na druhý, aniž byste přišli o své preference, postupy v rozkoukaných filmech a seriálech či jakákoliv nastavení. Jinými slovy, Netflix nyní uživatelům usnadní vytváření si vlastních účtů v případě, že jim již nebude dávat sdílení smysl, popřípadě převod vlastních profilů na účty, na které se již nebudou vztahovat poplatky, protože budou provozovány v rámci rodiny, stejného bydliště a tak podobně. 

Netflix sice vyloženě neřekl, že možnost transferu profilu zavádí přímo kvůli blížícím se poplatkům, ale vzhledem k tomu, že se mu odliv diváků stále nedaří zastavit a on sám stojí o zavedení poplatků do konce letoška poměrně dost, je prakticky jasné, s jakým záměrem byla novinka vytvářena. Společnost jí nicméně okomentovala tak, že se zkrátka jedná “jen” o prvek, o který uživatelé stáli a který se jim tedy nyní rozhodli konečně dopřát. A co vy, stále si vás Netflix zvládá udržet? 

Dnes nejčtenější

.