Zavřít reklamu

Nejste spokojení se současnými Retina, Liquid Retina a mini LED displeji iPadů? Pak pro vás máme zprávu, která by vás mohla potěšit. Další zdroj se totiž po delší době mlčení rozpovídal o tom, že bychom se měli u iPadů dočkat v budoucnu OLED displejů a to ne jen tak ledajakých. 

Zdrojům DigiTimes se podařilo zjistit, že Apple vede rozhovory s dodavateli takzvaných hybridních OLED displejů, jejichž hlavní vlastností jsou perfektní zobrazovací vlastnosti v kombinaci s minimální tloušťkou zobrazovacího panelu a zároveň s relativně nízkou cenou. Díky tomu by tak ve výsledku mohly být iPady ještě tenčí než je tomu nyní a to při zachování jejich současných cen, maximálně pak při nepatrném zvýšení. Cena hybridních OLED panelů by totiž měla být víceméně stejná jako tak, kterou Apple nyní platí za mini LED a jen o něco málo vyšší než tomu je v případě Liquid Retiny.

Ačkoliv se Apple ještě s dodavateli napevno nedomluvil, vzhledem k tomu, že je pro něj dle zdrojů velmi důležité to, aby se spolupráce podařila uskutečnit, je zřejmě jen otázkou času, kdy si společnosti plácnou. První iPady s OLED by pak měly podle DigiTimes dorazit na pulty obchodů již do dvou let, přičemž je možné, že se bude jednat o nové Airy či mini. High-endové iPady Pro si pak pravděpodobně ponechají mini LED. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.