Zavřít reklamu

Umělá inteligence se bude zřejmě v budoucnu starat taktéž o podcasty. Svědčí o tom třeba i nejnovější počin platformy Podcast.ai, která přišla se zajímavou epizodou, kde hovoří Steve Jobs, a to právě díky umělé inteligenci. Ačkoliv má tato platforma nedostatky, výsledek je více než zajímavý.

Podcast.ai je každotýdenní podcast, který do hloubky zkoumá nové téma, zcela generované umělou inteligencí. Epizody jsou vyhotoveny díky ultrarealistickým hlasům za pomoci play.ht. Přepisy jsou generovány pomocí vyladěných jazykových modelů. Například epizoda Steva Jobse byla trénována na jeho biografii a nahrávkách jeho mluveného slova, které byly dostupné online. Díky tomuto procesu jej umělá inteligence mohla přivést zpět k životu,“ popisují tvůrci Podcast.ai proces vytvoření. Dále vysvětlují, proč si pro svou první epizodu vybrali zrovna Stevea Jobse.

Chtěli jsme posunout hranice možného s ohledem na současný stav syntézy řeči. Chtěli jsme vytvořit obsah, který může inspirovat ostatní. Nežil nikdo, kdo by inspiroval a ovlivnil svět technologií víc než Steve Jobs, a proto jsme v první epizodě přivedli jeho hlas zpět k životu.“ Technologie má ale pochopitelně ještě řadu much. Hlasy mají občas robotický nádech a občas intonace hlasu neodpovídá obsahu. Smích je doslova nepovedený. AI samozřejmě „nepřemýšlí“ nad odpovědí, ale vyjímá text celých odstavců z biografie a nahrávek. Efektivně se zaměřuje na klíčová slova a pak hledá skutečné citace na toto téma. Výsledek si můžete poslechnout pod odstavcem.

Dnes nejčtenější

.