Zavřít reklamu

Apple před několika týdny po boku nových iPhonů 14 (Pro) představil také trojici Apple Watch. Konkrétně jsme se dočkali pokračování tradiční řady v podobě Apple Watch Series 8, kromě těch pak byly představeny také levnější Apple Watch SE 2. generace a naopak vrcholné Apple Watch Ultra. V tomto článku se každopádně společně podíváme na 5 důvodů, proč byste si měli připlatit a koupit Apple Watch Series 8 namísto SE 2. generace. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Novější design

Kalifornský gigant u loňských Apple Watch Series 7 přepracoval design, a to vzhledem k povaze chytrých hodinek relativně výrazně. Tímto designem se pak chlubí i zbrusu nové Apple Watch Series 8. Konkrétně došlo vloni ke zvětšení pouzdra z původních 40 a 44 milimetrů na 41 a 45 milimetrů. V tomhle ohledu to samozřejmě nějaký extra rozdíl není, je ale důležité zmínit, že došlo také ke zvětšení displeje, který je o mnoho více protažený k okrajům – konkrétně je oproti SE 2 o celých 20 % větší. Levnější SE totiž vychází z designu, který je využívaný u Apple Watch Series 4, 5 a 6, takže je svým způsobem zastaralý.

Always-on displej

U displeje zůstaneme ještě i v tomto odstavci. Dalším rozdílem mezi porovnávanými hodinkami je také always-on, tedy displej, který je stále zapnutý, a to i po svěšení zápěstí. Touto funkcí disponuje řada klasická řada jablečných hodinek již od Series 5 a disponují ní i Apple Watch Series 8. Co se pak týče SE 2, tak u těch se s nasazením always-on relativně počítalo, nakonec k tomu ale nedošlo. Je však nutné zmínit, že někteří uživatelé always-on z různých důvodů vypínají, například pro zajištění stoprocentní ochrany soukromí či pro prodloužení výdrže baterie. Záleží tedy na vás, zdali je pro vás always-on pádným důvodem k pořízení Series 8.

Více senzorů a funkcí

Dražší Apple Watch Series 8 samozřejmě oproti levnějším Apple Watch SE 2 nabízí také více senzorů a funkcí. Zmínit můžeme konkrétně možnost zaznamenání EKG či zobrazení informací o nasycení krve kyslíkem. Mimo to pak nově Series 8 nabízí snímání teploty, které je u žen využíváno ke sledování cyklu se zpětným odhadem doby ovulace. Dále se pak Series 8 chlubí třetí generací optického snímače srdeční činnosti, zatímco SE 2 nabízí „jen“ druhou generaci. Z hlediska zdravotních funkcí a senzorů jsou na tom Series 8 tedy rozhodně lépe, musíte však zvážit, zdali jste schopni všechny tyto funkce využít.

apple-watch-8-availability-1

Rychlejší nabíjení

Jak Apple Watch Series 8, tak i SE 2 nabízí výdrž na jedno nabití 18 hodin. Vzhledem ke všem funkcím a schopnostem jablečných hodinek je tohle aktuálně největší výdrž, kterou je z nich možné vymáčknout. Přeci jen je tady ale jeden zásadní rozdíl – Apple Watch Series 8 totiž nabízí rychlé nabíjení, zatímco u SE 2 se musíte spokojit s tím klasickým. Díky této funkci jste tak schopni Series 8 nabít z „nuly“ na 80 % za zhruba 45 minut, zatímco u SE druhé generace je to zhruba dvojnásob, tedy hodina a půl.

Nerezová ocel

Tradičně jsou porovnávané Apple Watch k dispozici v klasickém hliníkovém provedení, a to v několik různých barvách. Někteří uživatelé však mohou chtít sáhnout po nějakém luxusnějším a odolnějším materiálu, avšak bez pořizování Apple Watch Ultra. V takovém případě je volba jasná, a to právě Apple Watch Series 8. Ty jsou totiž jako jediné v nabídce k dispozici také s tělem z nerezové ocele, u kterého je možné si zvolit tři barvy – grafitově šedou, stříbrnou a zlatou.

apple-watch-new-design-2

Dnes nejčtenější

.