Zavřít reklamu

Před nedávnem Apple konečně, po několika měsících dlouhého čekání, představil druhou generaci sluchátek AirPods Pro. Od nové generace těchto sluchátek jsme očekávali mnoho a pravdou je, že naše tužby Apple reálně vesměs vyslyšel. I když na první pohled může být druhá generace od té první k nerozeznání, tak věřte, že minimálně v útrobách se toho změnilo opravdu mnoho. Jestliže tedy nad koupí AirPods Pro 2. generace váháte, tak se společně v tomto článku podíváme na 5 důvodu, proč byste váhat neměli.

AirPods Pro 2. generace koupíte zde

Lepší zvuk

U sluchátek je samozřejmě nejdůležitější zvukový projev. Můžete mít sluchátka jakkoliv krásná po designové stránce, pokud ale nebudou dobře hrát, tak budou k ničemu. Je důležité zmínit, že nové AirPods Pro mají zvuk opravdu skvělý – stará se o něj mimo jiné zbrusu nový čip H2, který zajistí o dost výraznější basy a čistější projev napříč obrovskou škálou různých frekvencí. Kromě zvuku jako takového pak nabízí AirPods Pro 2 také adaptivní režim propustnosti, který dokáže automaticky vyfiltrovat nevyžádané hlasité zvuky, díky čemuž budete stále slyšet hudbu a okolí. Vylepšení se dočkalo také aktivní potlačení hluku.

Delší výdrž

Vzhledem k tomu, že AirPods Pro druhé generace využívají novou verzi Bluetooth 5.3, a vzhledem k větším bateriím, dokáží v porovnání s předchozím modelem vydržet výrazně delší dobu na jedno nabití. Konkrétně vám sluchátka vydrží na jedno nabití hrát až 6 hodin, což je o 1,5 hodiny více, než u první generace. S využitím nabíjecího pouzdra pak získáte u AirPods Pro 2. generace výdrž až neuvěřitelných 30 hodin, což je o 6 hodin více v porovnání s první generací.

Přizpůsobení prostorového zvuku

Pokud vlastníte AirPods 3. generace, AirPods Pro či AirPods Max, tak na nich můžete využívat prostorový zvuk s dynamickým snímáním polohy hlavy. Díky němu máte při sledování filmu či videa pocit, jako byste byli v kině a zvuk vás zcela obklopoval. Nově však uživatelé mohou využít také přizpůsobení prostorového zvuku pro ještě lepší zážitek z poslechu. Tuto novinku lze nastavit po připojení AirPods k iPhonu tak, že přejdete do Nastavení → vaše AirPody → Přizpůsobení. Následně už stačí projít speciálním průvodcem, který s využitím TrueDepth přední kamery provede sken vašich uší, a poté prostorový zvuk přizpůsobí přesně pro vás.

Vylepšené pouzdro

Zatímco samotná sluchátka AirPods Pro první a druhé generace byste nejspíše, tedy až na pár detailů, od sebe nerozeznali, tak to samé nelze tvrdit o pouzdru. To se totiž u druhé generace dočkalo hned několika skvělých vylepšení, o kterých byste měli vědět, a které rozhodně stojí za to. Zmínit můžeme hlavně vestavěný reproduktor, díky kterého je konečně možné AirPods Pro jednoduše najít i v případě, že jsou uvnitř pouzdro. Na boční straně se pak nově nachází úchytka na poutko a kromě toho je pouzdro odolné proti vodě a prachu.

Kompatibilita s MagSafe a Apple Watch nabíječkou

U pouzdra AirPods Pro druhé generace zůstaneme ještě i v tomto posledním odstavci. Jak jistě víte, tak ho můžete nabíjet buď klasicky Lightning kabelem anebo můžete využít Qi bezdrátové nabíjení či MagSafe. Kromě toho však Apple u pouzdra AirPods Pro 2 přišel také s podporou nabíječky pro Apple Watch. Pokud tedy zrovna nebudete mít po ruce nic jiného, než nabíjecí kolébku Apple Watch, tak ji konečně můžete využít také k nabíjení AirPods Pro druhé generace.

airpods-new-19

Dnes nejčtenější

.