Zavřít reklamu

Nejnovější jablečné telefony představil Apple již před několika týdny. Celou tu dobu se na našem magazínu iPhonům 14 (Pro) věnujeme, abyste o nich věděli naprosto všechno do nejmenšího detailu. Co se týče vlajkových lodí v podobě iPhonů 14 Pro (Max), tak ty přichází mimo jiné s velkým vylepšením fotoaparátu, což potěší naprosto všechny fotografy. Někteří ale mohou namítat, že nativní aplikace Fotoaparát jednoduše není dostatečná pro využití potenciálu fotoaparátu nových iPhonů. V tomto článku se tak podíváme na 5 aplikací, se kterými využijete fotoaparát iPhone 14 Pro (Max) na maximum.

Halide Mark II

První a zároveň nejvíce využívanou aplikací pro využití fotoaparátu vašeho iPhonu na maximum je rozhodně Halide Mark II. V případě, že si tuto aplikaci stáhnete, tak se ocitnete v rozhraní, které je určené především pro profesionální fotografy, kteří už jednoduše ví, co a jak. Halide Mark II nabízí nespočet všemožných funkcí pro ovládání a přizpůsobení, například zobrazení histogramů, zcela ruční nastavení expozice až na 15 sekund, focení do ProRAW formátu a apod. Zmínit lze také speciální makro režim, který je sice k dispozici oficiálně jen na iPhone 13 Pro (Max) a novější, avšak díky Halide Mark II ho využijete klidně i na iPhonu 8. Stejné je to s portréty, které díky Halide Mark II vytvoříte i na starších zařízeních v podobě modelů SE či XR. Aplikace je na týden zdarma, následně si musíte zaplatit předplatné.

Halide Mark II stáhnete pomocí tohoto odkazu

ProCam 8

Druhou aplikací, se kterou rozhodně nevkročíte vedle, je ProCam 8. I v této aplikaci najdete obrovské množství přizpůsobení, ať už se jedná o ruční úpravu expozice, hodnoty ISO, ostření, vyvážení bílé barvy a mnoho dalšího. Stejně jako Halide Mark II nabízí i ProCam 8 možnost vytváření portrétů i na starších iPhonech, na kterých oficiálně tato funkce není podporovaná. V ProCam 8 dále naleznete nespočet různých formátů, do kterých můžete fotit či natáčet. Další skvělou funkcí této aplikace je také informování o tzv. přepálených místech, které mohou být na výsledné fotce přesvícené nebo naopak podsvícené. Součástí ProCam 8 je dále integrované studio, kde je možné všechny výtvory upravovat, a to buď čistě ručně, nebo s využití filtrů. Ať už jste amatér nebo profík, ProCam 8 vás rozhodně překvapí a vyjde vás jen na 249 korun.

ProCam 8 stáhnete pomocí tohoto odkazu

ProCamera.

Další v pořadí je aplikace ProCamera., která dokonce byla několikrát vyhlášená samotnou společností Apple. Stejně jako ostatní profesionální fotografické aplikace nabízí i ProCamera. mnoho skvělých funkcí, které je možné využít. Skvělou zprávou je, že se v této aplikaci jednoduše zorientují i začátečníci – oproti takovému Halide Mark II je totiž o něco jednodušší a intuitivnější. V rámci aplikace ProCamera. si můžete nastavit prakticky úplně všechno ručně, abyste měli jistotu toho, že výsledný snímek bude přesně podle vašich představ. Mimo to nechybí samozřejmě focení do formátu ProRAW, dalšími výhodami je ovládání přes Apple Watch, integrovaná čtečka QR kódu apod. ProCamera. vás vyjde na jednorázový poplatek 379 korun.

ProCamera. stáhnete pomocí tohoto odkazu

FiLMiC Firstlight

Řadíte-li se mezi profesionály, kteří k natáčení videí mimo jiné využívají také nejnovější iPhone, tak dost možná znáte populární aplikaci FiLMiC Pro. Od stejných vývojářů pak pochází také aplikace FiLMiC Firstlight, která je určená pro profesionální zachytávání snímků. Je důležité zmínit, že tato aplikace staví na formátu ProRAW, který je ve světě profíků bez výjimky využíván, takže pokud máte starší iPhone, rozhodně sáhněte po jiné aplikaci. FiLMiC Firstlight dokáže využívat filmové simulace, díky kterým budou výsledné snímky naprosto neuvěřitelné. Nechybí dále samozřejmě ani ruční nastavení ostření, expozice, závěrky, hodnoty ISO a mnoho dalšího. Ovládání je pro profesionály jednoduché a rychle si na něj zvyknou. Nechybí dále možnost nastavení formátu focení, mřížky, kontroly HDR apod. Cena aplikace je 199 korun.

FiLMiC Firstlight stáhnete pomocí tohoto odkazu

Adobe Lightroom CC

Poslední aplikací v našem seznamu je Adobe Lightroom CC, který dost možná znáte z Macu či počítače, pokud pravidelně upravujete fotky. Málokdo ale ví o tom, že je Lightroom CC k dispozici právě i pro jablečné telefony. Jak už můžete tušit, tak je tato aplikace určená především k úpravě fotek, každopádně je její součástí také vestavěný fotoaparát, který můžete využít v případě, že patříte mezi zastánce aplikací od Adobe. Skvělé je, že se vám v mobilním Adobe Lightroom CC objeví veškeré uložené presety z ostatních zařízení a navíc k tomu se může veškerý obsah jednoduše ukládat na Creative Cloud. Každopádně, pokud si žádný balíček od Adobe nepředplácíte, tak nezoufejte – aplikaci Lightromm CC můžete na iPhonu využívat i zdarma, byť s několika nevýhodami. Zkrátka a jednoduše, milujete-li Lightroom, tak je pro vás jeho instalace na iPhone povinností.

Adobe Lightroom CC stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.