Zavřít reklamu

Apple se snaží, aby jeho produkty byly co nejbezpečnější a chránily soukromí svých uživatelů. Rozhodně se mu to daří, každopádně některé funkce, které každodenně využíváme, mohou svým způsobem bezpečnost narušit. V případě, že využíváte Apple Watch a chcete zajistit, že se do nich nikdo nedostane, tak jste tady naprosto správně. Podíváme se totiž na 5 tipů, díky kterým se vaše jablečné hodinky stanou ještě bezpečnějšími.

Používání složitého kódu

Pokaždé, když chcete vaše Apple Watch odemknout, tak je nutné zadat kódový zámek. Ten může být buď jednoduchý a využívat jen čtyři číslice, anebo složitý, který dokáže využívat až deset různých číslic. Pokud chcete zaručit, aby nikdo neuhádl váš kódový zámek, tak je rozhodně lepší využívat složitý kód, jelikož doba prolomení jednoduchého kódu je o mnoho kratší. Pro aktivaci složitého kódu přejděte na iPhonu do aplikace Watch, kde v sekci Moje hodinky otevřete kolonku Kód. Zde pak deaktivujte Jednoduchý kód a nastavte si delší, složitý kód.

Automatické zamknutí

Vaše Apple Watch disponují senzorem, který je schopný zjistit, zdali máte zrovna hodinky na ruce, anebo nikoliv. Podle toho je pak možné nechat hodinky automaticky zamknout po sundání z ruky. Pokud byste tuto funkci aktivní neměli, tak by po odložení zůstaly hodinky odemknuté po dobu rozsvícení, což není ideální. Ve výchozím nastavení je zmíněná funkce aktivní, každopádně v případě potřeby ji aktivujete na iPhonu v aplikaci Watch, kde v sekci Moje hodinky otevřete kolonku Kód. Pak už jen aktivujte Detekce zápěstí.

Vypnutí odemykání s iPhonem

Jak už jsem zmínil, tak Apple Watch je po každém nasazení nutné odemknout pomocí kódového zámku. Existuje však také funkce, díky které je možné jablečné hodinky odemknout prostřednictvím iPhonu. Pokud si tedy na ruku nasadíte Apple Watch, které neodemknete, ale alespoň jednou odemknete iPhone, tak může dojít k jejich odemknutí. Každopádně z hlediska bezpečnosti byste tuto funkci měli zvážit. Případně ji můžete deaktivovat na iPhonu v aplikaci Watch, kde v sekci Moje hodinky otevřete kolonku Kód. Zde pak stačí vypnout funkci Odemykat z iPhonu.

Okamžitý přesun na ciferník

Dost možná jste si u Apple Watch všimli toho, že v některých případech systém nezůstane po zhasnutí displeje v otevřené aplikaci, ale automaticky se přesune na ciferník. Nejedná se o nějakou chybu, ale funkci, která má zabránit tomu, aby se na vašich Apple Watch bez vašeho vědomí nezobrazoval obsah z nějaké aplikace. Pokud chcete zachovat soukromí, tak byste si měli nastavit, aby se Apple Watch po zhasnutí automaticky přesunuly na ciferník okamžitě. Stačí tedy přejít na iPhonu do aplikace Watch, kde v sekci Moje hodinky otevřete kolonku Obecné. Zde pak níže přejděte do Návrat k ciferníkuzaškrtněte možnost Vždy. Popřípadě je možné funkci nastavit zvlášť pro každou aplikaci.

Smazání po 10 špatných zadáních kódu

Chcete mít jistotu toho, že se do vašich Apple Watch nikdy nikdo nedostane? Máte v Apple Watch uložená nějaká důležitá data? Pokud jste si odpověděli kladně, tak byste měli vědět, že existuje funkce, díky které se po 10 špatných zadáních kódu automaticky smažou veškerá data. Tuto funkci aktivujete na iPhonu v aplikaci Watch, kde v sekci Moje hodinky otevřete kolonku Kód. Tady pak stačí aktivovat možnost Smazat data. Samozřejmě je nutné být po aktivaci obezřetný, abyste si data omylem nesmazali sami.

Dnes nejčtenější

.