Zavřít reklamu

V podstatě ihned od spuštění předobjednávek letošních iPhonů se objevily zprávy, že iPhony 14 a 14 Plus netáhnou. Daleko více má uživatele zajímat „pročková“ řad, čemuž se letos ani nelze příliš divit. S uvedením iPhonů 14 byl Apple optimistický a údajně požádal své dodavatele, aby výroba klasických „čtrnáctek“ byla navýšena. Nyní ale měl Apple obrátit a plány na zvýšení výroby základních modelů poslat k ledu.

Bloomberg přišel se zprávou, že v Applu usoudili, že poptávka po těchto modelech není natolik silná, aby ospravedlnila navýšení výroby. Před Vánocemi je naprosto běžné, že Apple výrobu zvyšuje. U základních modelů tomu letos tedy bude jinak. Jablečný gigant měl původně chtít do konce roku zvýšit výrobu o 6 milionů kusů. Podle věhlasného analytika Ming-Chi Kua je situace u řady Pro naopak jiná a Apple požádal Foxconn o navýšení výroby o 10 %. Podle něj jsou modely Pro v současné době jednoznačně nejprodávanější ze všech iPhonů. Upřímně se není příliš moc divit. Pokud to totiž nadneseme, letošní čtrnáctky nabízí oproti předchozímu roku pouze o jedno jádro GPU na rok starém čipu A15 Bionic navíc. Dále se může chlubit o něco lepšími fotoaparáty, tedy alespoň na papíře. IPhone 14 Pro naopak nabízí nový čip A16 Bionic a především Dynamic Island, který řadu uživatelů láká. Plánujete letos pořizovat nový iPhone?

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.