Zavřít reklamu

Setkali jste se někdy s tím, že jste po stažení aplikace a jejím následném spuštění museli ještě počkat na to, než se přímo v dané aplikaci stáhne dodatečný obsah, který je pro její fungování nezbytný? Tak přesně tento “jev” objevující se zejména ve hrách se díky iOS 16.1 podaří konečně vymýtit. Aplikace se tak díky tomu vždy spustí naplno “na první dobrou”.

V úterý vydaná třetí beta iOS 16.1 přinesla v Nastavení nový přepínač sloužící právě pro stažení stahování dodatečného obsahu v aplikaci, který by se jinak standardně začal stahovat po jejím prvním spuštění. Přepínač bude fungovat de facto tak, že po jeho aktivaci iPhone po stažení danou aplikaci spustí na pozadí, čímž bude zahájeno dodatečné stahování obsahu a tím tedy zajištěno i bezproblémové první spuštění aplikace bez jakéhokoliv čekání. Dalším pozitivem je navíc fakt, že přepínač nebude k dispozici jen v iOS, ale taktéž v iPadOS 16.1 či macOS Ventura. Je tedy skvělé vidět, že Apple myslí i na podobné drobnosti, kterými uživatelům dokáže využitelnost jeho produktů solidně zpříjemnit. Kdy nové verze systémů, které vylepšení přinesou, přijdou je nicméně v tuto chvíli nejasné. Apple totiž zatím termín vydání oficiálně neoznámil. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.