Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 27. října. V tento den nám totiž Apple večer prozradí finanční výsledky za třetí čtvrtletí letošního kalendářního roku. V předešlém kvartálu se Applu velmi dařilo a to i navzdory pandemii koronaviru či zhoršující se situaci ve světě kvůli válce na Ukrajině. Zda se mu podařilo na úspěchy navázat i nyní je však otázkou.

Svět se v poslední době potýká s celou řadou zádrhelů, které mu znepříjemňují podnikání. Jedná se namátkou o opětovný rozpuk pandemie koronaviru v Asii, který se negativně podepisuje na dostupnosti jeho produktů, či zhoršující se ekonomickou ve světě kvůli ruské invazi na Ukrajině, která se podepisuje na snižující se chuti uživatelů utrácet peníze za „zbytečnosti“ kvůli zdražování životních nákladů. Bude proto otázkou, jak moc se tohle všechno projevilo na podnikání Applu, jehož produkty jsou relativně drahé a tedy ve výsledky mohou být nyní pro uživatele na druhé koleji – tím spíš, když v mnoha státech světa v září představené novinky meziročně podražily a navrch toho až tak moc převratného nepřinesly.

Kromě finančních výsledků by mohl teoreticky Apple nastínit při hovoru s investory i své hardwarové a softwarové plány pro budoucí měsíce. Je sice pravdou, že své vize si Apple zpravidla drží pod pokličkou, nicméně vzhledem k nynější situaci je více než jisté, že alespoň určité obrysy budoucnosti budou od něj investoři vyžadovat. Co vše bude ochoten poodhalit nicméně ukáže až 27. říjen.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.