Zavřít reklamu

Nudíte se? Pokud také zároveň sedíte zrovna u vašeho Macu a nechce se vám zvedat, máme pro vás několik tipů, jak krátce zahnat nudu. Zkuste na chvíli zapomenout na sledování filmů a seriálů nebo hraní her, a vyzkoušejte další způsoby, jak s Macem zahnat. Berte, prosím, tento článek s rezervou – jeho primárním účelem je pobavit.

Hrajte šachy

Schválně – kolik dlouholetých majitelů Maců zapomnělo na to, že jejich jablečný počítač nabízí nativní hru Šachy? Pokud se nudíte, můžete tyto chvíle využít k tomu, abyste se zlepšili v hraní královské hry. Nepamatujete si, kam má která figura táhnout? Nemějte obavy – Mac vám dokáže napovědět, kam táhnout, a umožní vám také přizpůsobit náročnost hry. Aktivujte na Macu Spotlight, zadejte do vyhledávacího pole výraz „Šachy“, a zábava může začít.

Přečtěte si knihu – zdarma

O existenci nativní aplikace Knihy, která napříč jablečnými operačními systémy slouží také jako virtuální knihkupectví, ví asi každý. V Knihách ale nemusíte nutně utrácet své peníze – tato platforma nabízí tituly i k bezplatnému čtení. Spusťte na Macu nativní Knihy a v panelu na levé straně klikněte na Knihkupectví. Poté v hlavní části okna zamiřte do sekce Žebříčky a v části Bezplatné klikněte na Zobrazit další zdarma.

Naučte se programovat

Společnost Apple před pár lety spustila svůj projekt s názvem Swift Playgrounds. Virtuální lekce programovacího jazyka Swfit pro malé i velké byly zpočátku k dispozici pouze na iPadu, nyní se ale Swift můžete učit i na Macu. Spusťte App Store a stáhněte z něj aplikaci Swift Playgrounds. Nakonec stačí jen aplikaci spustit a pustit se do učení.

Vraťte se do dětství s PhotoBooth

Určitě jste někdy byli v zrcadlovém bludišti, kde jste si u některých zrcadel mohli prohlížet zdeformovanou podobu vašeho obličeje. Stejnou službu vám prokáže polozapomenutá nativní aplikace PhotoBooth, se kterou si za jistých okolností jistě dokážete pobavit. Spusťte na Macu PhotoBooth (ať už přes Spotlight, nebo přes Finder -> Aplikace), v pravém dolním rohu klikněte na Efekty a lehce infantilní zábava může začít.

Dnes nejčtenější

.