Zavřít reklamu

Na uvedení iOS 16 nebude Apple zřejmě vzpomínat příliš v dobrém. V systému je totiž celá řada chyb, které poznamenávají nejen nejnovější iPhony 14 (Pro), ale taktéž starší kompatibilní modely, jejichž majitelé si na problémy po právu stěžují. V posledních dnech se točí kritika zejména kolem pomalého Spotlightu spolu s nadměrným vybíjením baterie. 

Když Apple na WWDC oznámil, že do iOS 16 míří přepracovaný Spotlight, který má být výrazně chytřejší a celkově využitelnější, nejednoho uživatele tím velmi potěšil. V první verzi iOS 16 je však Spotlight u mnoha uživatelů spíš pro zlost, jelikož je oproti tomu původnímu nesrovnatelně horší. Chytrý sice je, na druhou stranu je však bohužel i extrémně pomalý a některým uživatelům dokonce padá, kvůli čemuž je jeho využitelnost podstatně nižší než na co byli uživatelé zvyklí dříve. Zde však problémy nekončí. Stížnosti se totiž kupí i na výdrž baterie, která u mnoha iPhonů dle slov jejich majitelů strmě klesla a do normálu se nenavrací ani týden po vydání iOS. Nejedná se tedy o problém způsobený novými procesy ve Fotkách, nýbrž o něco, co telefony vnitřně nenápadně zatěžuje, ale minimálně v probíhajících procesech viditelných v sekci Baterie není tato zátěž vidět. 

Jelikož je kritiky skutečně hodně, je prakticky jasné, že o ní již Apple ví a pravděpodobně se jí snaží už i řešit. Je nicméně otázkou, zda je výdrž skutečně schopen zlepšit, jelikož může být ve výsledku horší kvůli novým funkcím systému, které zkrátka odstřihnout nelze. Lepší však v tomto směru bude vyčkat na první větší opravný update, který by měl snad vnést do celé záležitosti mnohem více světla. Snad tedy bude vše opět ve starých dobrých kolejích. 

Dnes nejčtenější

.