Zavřít reklamu

Počet stažení aplikací v Google Play a Apple App Store se během druhého čtvrtletí letošního roku propadl. Podle dat společnosti Statista.com ve spolupráci s safebettingsites.com, se meziročně snížil počet stažení aplikací o 4,2%. Celkově bylo během druhého čtvrtletí letošního roku staženo 34,4 miliardy aplikací. Za druhé čtvrtletí loňského roku to přitom bylo 35,9 miliardy aplikací.

V prvním čtvrtletí roku 2022 bylo staženo 36,8 miliardy aplikací, což znamená, že se ve druhém čtvrtletí snížil počet stažení o 6,5%. Když se podíváme na oba hlavní obchody s aplikacemi zvlášť tak zjistíme, že Google Play znaznamenal 27 miliard stažení, což je meziroční pokles 3,6%, zatím co App Store klesl z 7,9 miliardy aplikací na 7,4 miliardy, což je meziroční pokles o 6,3%.

esports-revenues-2-41

Co se utracených peněz v Google Play týká, klesly výdaje zákazníků z 11,3 miliardy dolarů, které utratili za druhé čtvrtletí lonského roku na 10,6 miliardy dolarů, které utratili za stejné čtvrtletí v letošním roce. Zajímavé je, že i když se v App Store stáhlo téměř 4x méně aplikací než v Google Play, tak v obchodě Applu utratili zákazníci za druhé čtvrtletí letošního roku 21,9 miliardy dolarů, což je 5,3% narůst oproti 20,8 miliardám dolarů za druhé čtvrtletí loňského roku.

esports-revenues-2-42

App Store je tedy navzdory počtu stažení opravdový stroj na peníze, kdežto Google Play má sice násobně více stažených aplikací, ale zákazníci za ně mnohem méně utrácejí a kupují buď levnější aplikace nebo stahují aplikace zdarma.

Dnes nejčtenější

.