Zavřít reklamu

Stalo se již jakousi tradicí, že softwarové novinky přidává Apple v průběhu celého roku a nikoliv jen v první verzi nového OS a již nyní je jasné, že ani letošek nebude v tomto směru jiný. iOS 16.1 i systémy následující totiž přinesou na iPhony celou řadu novinek, které potěší mimo jiné i majitele více HomePodů či reproduktorů s podporou AirPlay 2. Co konkrétně se pro ně chystá?

Pokud vlastníte více HomePodů či AirPlay 2 reproduktorů, jistě mi dáte za pravdu, když řeknu, že vytvářet z nich neustále dokola skupiny v případě, že si přes ně chcete přehrát současně zvuk je vcelku otravná záležitost – tedy samozřejmě v případě, že tyto skupiny vytváříte často. Tuto skutečnost si naštěstí nyní konečně uvědomil i Apple, který se rozhodl že namísto neustálého “zaklikávání” kompatibilních reproduktorů v nabídce AirPlay vytvoří v iOS 16.1 novou možnost tvorby skupin reproduktorů, které by si mělo jít ukládat. Díky tomu tak bude rázem přehrávání hudby z více zdrojů současně daleko jednodušší, protože bude ve výsledku stačit jen zvolit pro přehrávání danou, dříve vytvořenou skupinu a bude hotovo. 

Ačkoliv se tedy jedná ve výsledku o drobnost, je dalším krokem kupředu uživatelskému komfortu, což rozhodně potěší. Detailní informace o celkovém fungování novinky stejně jako to, kdy spolu s iOS 16.1 dorazí je nicméně zatím ve hvězdách. Apple totiž termín zatím neodhalil. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.