Zavřít reklamu

iPhony 14 (Pro) disponují hned několika různými funkcemi, které jsou pro ně exkluzivní a na ostatních jablečných telefonech byste je hledali marně. Mezi jednu z těchto funkcí patří také možnost pro aktivaci zvuků vypnutí a zapnutí, tedy přehrání zvuku pokaždé, když váš iPhone 14 (Pro) zapnete nebo vypnete. Podobnou funkci nabízí například Macy, a to již po dobu několika let. Pokud se však ptáte, z jakého důvodu Apple tuto funkci přidal pouze pro nejnovější modely, když se jedná o maličkost, tak věřte, že odpověď bohužel neznáme… prostě Apple.

Jak na iPhone 14 (Pro) aktivovat zvuky vypnutí a zapnutí

Ve výchozím nastavení jsou zvuky vypnutí a zapnutí iPhonu 14 (Pro) vypnuté, a pokud byste je chtěli zapnout, tak musíte přesně vědět, kde hledat. Pokud byste totiž čekali, že se tato novinka bude nacházet logicky v nastavení zvuku, tak se šeredně mýlíte. Funkce je schovaná o dost hlouběji v nastavení, a to z důvodu, jelikož je určená hlavně pro uživatele s nějakým znevýhodněním, především pro nevidící. Pokud byste však i přesto zvuky vypnutí a zapnutí chtěli na zkoušku aktivovat, postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu 14 (Pro) přesunuli do aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak rozklikněte kolonku s názvem Zpřístupnění.
  • Následně sjeďte o kus níže, a to až ke kategorii Sluch.
  • V rámci této kategorie následně rozklikněte sekci Audiovizuální pomůcky.
  • Tady už jen stačí, abyste níže aktivovali Zvuky vypnutí a zapnutí.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na iPhonu 14 (Pro) aktivovat zvuky vypnutí a zapnutí. Rozhodně následně doporučuji, abyste funkci ihned vyzkoušeli a usoudili, že zvuky vypnutí a zapnutí opravdu chcete mít aktivní. Svým způsobem se totiž vrátíte o několik let nazpátek, kdy většina chytrých telefonů po zapnutí přehrála na plnou hlasitost svou „úvodní znělku“, což nebylo tak úplně ideální. Pro vypnutí pak samozřejmě stačí jednoduše přepnout přepínač do neaktivní polohy.

Dnes nejčtenější

.