Zavřít reklamu

Nový operační systém iOS 16 nabízí mnoho skvělých novinek a vylepšení, které rozhodně stojí za to – a proto byste je měli všechny znát a aktivně využívat. Udržet si však mezi všemi novinkami přehled je relativně složité, vzhledem k jejich počtu, a proto se na našem magazínu ve článcích jednotlivě věnujeme novinkám z určitých aplikací. V tomto článku se proto společně podíváme na 5 tipů v Mailu z iOS 16, které byste rozhodně měli znát. Mail je velmi populární aplikace a každé vylepšení je tak rozhodně vítáno.

Zrušení odeslání e-mailu

Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste odeslali nějaký e-mail, ale ihned poté jste si uvědomili, že jste něco udělali špatně. Například jste nepřiložili přílohu, popřípadě nedali někoho do kopie apod. Konkurenční e-mailoví klienti nabízí možnost po dobu několika sekund zrušit odeslání e-mailu a dobrou zprávou je, že nyní už mezi ně patří i Mail. Pokud byste chtěli odeslání e-mailu zrušit, tak stačí ve spodní části obrazovky klepnout na Zrušit odeslání.Nastavení → Mail → Lhůta pro zrušení odeslání si pak můžete změnit dobu, po kterou budete odeslání e-mailu schopni zrušit.

Vylepšení vyhledávání

Nedílnou součástí každého e-mailového klienta je samozřejmě také vyhledávání. Jedná se o velmi důležitou funkci, protože čas od času prostě potřebujete najít nějaký specifický e-mail, a pokud je vyhledávání špatné, bude vám to trvat o mnoho déle. Nativní Mail od Applu je v tomhle relativně dobrý, v iOS 16 jsme se však v tomto ohledu dočkali několika vylepšení. Pokud začnete v Mailu z iOS 16 hledat e-mailové zprávy, tak se zobrazí podrobnější přehled sdíleného obsahu a mnoho dalších informací, což může přijít vhod.

Připomenutí e-mailu

Zajisté už se vám někdy stalo to, že jste omylem otevřeli nějaký e-mail, na který zrovna nemáte čas odpovědět a řešit ho. Stát se to může například omylným stisknutím notifikace anebo jednoduše otevřením špatného e-mailu. V takovém případě si většinou řeknete, že to nevadí, a že se k e-mailu vrátíte později. Končí to ale téměř vždycky tak, že na e-mail zapomenete. V iOS 16 je tomu však konec, jelikož si e-maily můžete nechat opětovně připomenout. Stačí, abyste po konkrétním e-mailu ve schránce přejeli prstem zleva doprava, a poté klepnuli na Později. V rozhraní už si pak jen stačí zvolit, za jak dlouho se má e-mail připomenout.

Zobrazení náhledů odkazů

V případě, že do nového e-mailu v nativní aplikaci Mail přidáte nějaký odkaz, tak doposud se zobrazil naprosto klasicky ve formě hypertextového odkazu. I tohle se však Apple rozhodl v iOS 16 přepracovat a přišel tak s vylepšeným zobrazováním odkazů. Ty se nyní konkrétně vyobrazí tak, aby příjemce ihned věděl, o jaký web se jedná, tedy s jeho náhledem. Samozřejmě ale počítejte s tím, že tohle nové zobrazení odkazů je k dispozici čistě v aplikaci Mail, takže pokud příjemce využívá jiného klienta, zobrazí se mu odkaz klasicky.

lepší odkazy mail ios 16

Naplánování odeslání e-mailu

Většina konkurenčních e-mailových klientů nabízí funkci pro naplánování odeslání e-mailu. Tato funkce je opravdu skvělá, nyní už i svým způsobem základní a měli by ji tedy nabízet všichni klienti. Doposud však v Mailu tato vychytávka chyběla, což se naštěstí v iOS 16 mění. Naplánování odeslání e-mailu se může hodit v hned několika situacích, například pokud si chcete předem večer předepsat nějaké e-maily a odeslat je až další den ráno, aby právě nedošlo k odeslání v pozdních hodinách. Pro naplánování odeslání e-mailu stačí, abyste ho klasicky vytvořili a napsali, a poté v pravém horním rohu podrželi tlačítko odeslání. Následně si stačí zvolit ze dvou předpřipravených možností pro naplánování, popřípadě stačí klepnout na Odeslat později…vybrat si přesný datum a čas odeslání.

Dnes nejčtenější

.