Zavřít reklamu

Pokud vlastníte Apple Watch, nejsou pro vás odznáčky za aktivitu ničím neznámým. Jedná se o virtuální odznaky, které se zobrazují v aplikaci Kondice na spárovaném iPhonu, a které jsou uživatelům udělovány za splnění určitých cílů i jednorázových tematických výzev. Jak na sbírání odznáčků za aktivitu na Apple Watch?

Jak fungují odznaky za aktivitu

Odznáčky aktivity na Apple Watch jsou zábavným a zároveň motivačním prvkem, a nejeden uživatel nalezl v jejich sbírání zálibu. Fungují naprosto jednoduše. Není potřeba se nikam přihlašovat ani nic aktivovat. Jakmile splníte některý z cílů, za které se odznáčky udělují, vyskočí vám oznámení spolu s odznáčkem na displeji vašich Apple Watch. Zároveň se daný odznáček objeví vybarvený v aplikaci Kondice na spárovaném iPhonu. Pokud si chcete prohlédnout získané odznaky za aktivitu nebo se třeba podívat na aktuální výzvy, spusťte na iPhonu aplikaci Kondice a zamiřte zcela dolů. V sekci Ocenění klepněte na Zobrazit další a můžete si začít prohlížet všechny splněné i nesplněné odznáčky. Detaily jednotlivých odznáčků si zobrazíte vždy po klepnutí na daný odznáček. Pokud si chcete prohlédnout odznáčky na vašich Apple Watch, spusťte na hodinkách aplikaci Aktivita a dvakrát posuňte prst na displeji směrem doleva, dokud se nedostanete do sekce odměn. Otáčením digitální korunky hodinek se můžete následně přesouvat mezi odznáčky.

Co dělat, když se odznáček neukazuje jako získaný

Stalo se vám, že jste stoprocentně splnili všechny podmínky pro získání odznaku, ale odznáček se vám neobjevil mezi získanými? Jedná se relativně častý problém, který může mít více příčin. Co dělat, když se vám neukázal odznáček?

  • Počkat několik dní – podle společnosti Apple se získaný odznáček může objevit někdy až za 9 dní.
  • Zkontrolovat připojení – aktivujte Ovládací centrum a zkontrolujte, zda na absenci odznáčků nenese vinu vypnutá Wi-Fi nebo Bluetooth. Zkontrolujte také, zda jsou vaše Apple Watch připojeny k iPhonu.
  • Můžete zkusit také restart hodinek i iPhonu.

Pokud všechny výše zmíněné kroky selhaly, zrušte na chvíli párování hodinek a telefonu. Ujistěte se, že jsou vaše Apple Watch zálohované. Na připojeném iPhonu spusťte aplikaci Watch, v sekci Moje hodinky klepněte vlevo nahoře na Všechny hodinky a poté u názvu vašich Apple Watch klepněte na malé i v kroužku. Poté klepněte na Zrušit spárování Apple Watch.

Dnes nejčtenější

.