Zavřít reklamu

Jde-li vám u telefonu primárně o výdrž, vězte, že vás nový iPhone 14 Pro Max doslova nadchne. Jeho výdrž totiž velmi solidním způsobem překonala i dosavadního krále iPhonů ve formě modelu 13 Pro Max – tedy alespoň v testu portálu Tom’s Guide. Z hlediska výdrže je tedy rozhodně na co se těšit, což je velmi pozitivní zpráva. 

Že by měl nový iPhone 14 Pro Max loňský model překonat bylo jasné už při pohledu na oficiální srovnání Applu. Technické specifikace jsou však jedna věc a reálné používání věc druhá a mnohdy výrazně odlišná. Přesně proto si na zoubek výdrži posvítil Tom’s Guide, který novinku používal stejným způsobem jako model 13 Pro Max, aby záhy zjistil, že zvládne fungovat o více než dvě hodiny déle na jedno nabití, což je rozhodně pozitivní – tím spíš, když má novinka oproti iPhonu 13 Pro Max o něco menší baterii. Nový čip A16 Bionic postavený na 4nm výrobním procesu v kombinaci s úspornějším displejem i jinými komponenty tedy evidentně udělal své. 

Na druhou stranu je tu však bohužel i jedno negativum spojené konkrétně s nabíjením. Přestože Apple na svém webu u modelu 14 Pro Max udává, že za 30 minut by se měl nabít pomocí 20W nabíječky na zhruba 50 %, z testu výše zmíněného portálu vyplynulo, že je realita o poznání smutnější. Telefon se totiž zvládl z úplného vybití za 30 minut dostat “jen” na nějakých 42 %, což je podstatně méně, než kolik sliboval Apple. Je nicméně poměrně pravděpodobné, že při použití silnějších nabíječek bude nabíjecí rychlost vyšší a za 30 minut se telefon dokáže “nakrmit” mnohem lépe. Zda tomu tak bude či nikoliv ale ukáže až čas. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce KPPS, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.