Zavřít reklamu

Již zítra odstartují prodeje minulý týden představených Apple Watch Series 8 a SE 2. Pokud jste si je objednali, ale stále přemýšlíte nad tím, zda je převzít či nikoliv, následující řádky by vám v tomto směru mohly pomoci. Apple totiž už hodinky stihl rozpůjčovat mnoha zahraničním youtuberům a médiím, díky čemuž na ně máme již nyní první ucelenější dojmy. Jak se tedy novinka v zahraničí líbí?

Hodnocení hodinek zahraničními testery je ve své podstatě velmi krátké, jelikož toho ani Series 8, ani SE 2 nepřinesly příliš mnoho nového. Testy se tedy točily vlastně jen kolem teploměru, který je de facto jedinou větší novinkou, a dále hodnocení funkcí, na které jsme zvyklí z minulosti. Ani teploměr však bohužel nelze označit vyloženě za takový, který jsme nejspíš čekali. Recenzentka Victoria Song z The Verge sice zjistila, že je jeho přesnost velmi slušná, jelikož se oproti teploměrům či jiné elektronice s podporou snímání teploty lišila o setiny stupně, na druhou stranu však nefunguje tak, jak třeba snímač tepové frekvence či EKG. Teploměr totiž nemá vlastní měřící aplikaci, ale vaše teplota se ukazuje ve Zdraví, konkrétně pak v sekci analýzy spánku, jelikož jen ve spánku jí hodinky snímají. Navíc vám neukáže, kolik máte právě stupňů, ale zaměřuje se primárně na odchylky od standardu, který si hodinky tvoří tak, že vás jednoduše několik nocí po sobě měří a tato data následně zprůměrují. Z hlediska funkčnosti se tedy může jednat pro leckoho o velké zklamání, byť  by vše mělo fungovat i pro muže. 

Co se týče výdrže baterie, té se věnovala třeba Cherlynn Low z Engadgetu, dle které se oproti předešlým letům jak u řady Series 8, tak SE 2 výdrž na jedno nabití nezlepšila a hodinky tak stále vydrží zhruba jeden den. Při aktivním režimu nízké spotřeby se sice dostanete na o pár hodin lepší výdrž, je však třeba jedním dechem dodat, že kvůli nim přijdete o řadu užitečných funkcí hodinek a je tedy velkou otázkou, zda je má vůbec smysl. Zajímá-li vás pak rychlost hodinek, ta je oproti předešlé generaci také neměnná, což však vzhledem k použití procesoru z předešlých dvou generací vlastně absolutně nepřekvapí. Podtrženo, sečteno – Apple Watch 8 a SE 2 jsou jen velmi malým krůčkem vpřed, který má smysl snad jen pro majitele výrazně starších modelů. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce KPPS, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Podívejte se i na videodojmy:

Dnes nejčtenější

.