Zavřít reklamu

Nový operační systém iOS 16 je pro veřejnost k dispozici již několik dnů. Na našem magazínu se mu samozřejmě neustále věnujeme, abychom vám co nejdříve přinesli články, ve kterých se dozvíte o veškerých novinkách a vychytávkách. Nových funkcí je v iOS 16 k dispozici opravdu mnoho – některé jsou součástí systému jako takového a další se dostaly do výchozích aplikací. Zmínit v tomto případě můžeme například Zprávy, které konečně přichází s vymodlenými funkcemi, po kterých jablíčkáři volali opravdu dlouho, a které konkurenční komunikační aplikace nabízí již po dobu několika let.

Jak v iOS 16 upravit odeslanou zprávu

Hlavními novými funkcemi ve Zprávách z iOS 16 je smazání a úprava odeslané zprávy. Smazání už jsme se věnovali, viz článek výše, úpravě odeslané zprávy se budeme věnovat právě v tomto článku. V případě, že jste doposud odeslali nějakou zprávu, ve které byla nějaká chyba, popřípadě které jste z jakéhokoliv jiného důvodu chtěli změnit znění, tak jste nemohli a jedinou možností tak bylo odeslání nové zprávy, často označené hvězdičkou. Pokud byste ve Zprávách nyní chtěli odeslanou zprávu upravit, stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli Zprávy.
  • Následně si klasicky rozklikněte konverzaci, ve které chcete zprávu smazat.
  • Jakmile tak učiníte, tak na konkrétní zprávě podržte prst.
  • Tímto se zobrazí malé menu, ve kterém už jen stačí klepnout na Upravit.
  • Poté se ocitnete v rozhraní, kde už stačí zprávu jednoduše v textovém poli přepsat.
  • Jakmile zprávu přepíšete, tak klepněte vpravo na modré tlačítko s fajfkou pro odeslání.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 upravit odeslanou zprávu. Konkrétně můžete zprávu upravit až do 15 minut od odeslání, a to klidně opakovaně. Je však důležité zmínit, že jak vy, tak i druhá strana si bude schopna zobrazit veškerá původní znění upravené zprávy – stačí pod ní klepnout na Upraveno. Pokud tedy odešlete něco, co nechcete, aby druhá strana viděla, tak vždy zprávu smažte. Zároveň počítejte s tím, že pro projevení úpravy zprávy je nutné, aby měly obě strany, tj. jak vy, tak i příjemce, nainstalovaný iOS 16. Pokud vy provedete úpravu zprávy v konverzaci s jablíčkářem, který má starší iOS, tak se zpráva pošle znovu s textem Upraveno: před ní.

Dnes nejčtenější

.